"Aksaray Dahil Birçok İli Kazanacağız, Kazanacağız!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Aksaray Dahil Birçok İli Kazanacağız, Kazanacağız!"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak ve yerel seçim adaylarını açıklamak üzere Aksaray'a geldi. Teşkilat Buluşması'nda partililerle buluşan Akşener, Aksaray il ve ilçe başkan adaylarını duyurdu.

Aksaray'da ilk olarak 15 Eylül 1993'te Van'ın Çatak ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Er Muammer Karacaer'in Aksaray’daki ailesine ziyaret gerçekleştiren Akşener, şehit ailesi tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

 

Sanayi Esnafı Akşener'e Dert Yandı

İYİ Parti lideri Akşener, daha sonra sanayi sitesi esnafının derdini dinledi. Esnaflar, vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, sanayide işlerin azaldığını, dükkan kiralarının 130-140 bin lira seviyelerine geldiğini, geleceğe ilişkin ciddi bir belirsizlik yaşadıklarını söyledi.

 

Basına Kapalı Toplantıda Yerel Seçim Ele Alındı

Esnaf ziyareti sonrasında Akşener, partilileri ile birlikte basına kapalı olarak 16.00'da Ağaçlı Otel'de Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının tamamlanmasının ardından Akşener ve beraberindeki heyet, Aksaray Kapalı Spor Salonu'na geçiş yaparak, Teşkilat Buluşması kapsamında yerel seçim öncesinde hem adayları tanıttı hem de açıklamalarda bulundu.

Teşkilat Buluşması'nda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve ardından şehitlerimiz için Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Sonrasında çocuklar, Andımızı tüm salonu inletecek bir coşkuyla okudu. Çocukların okuduğu Andımız salonda büyük alkış aldı.

 

"Aksaray'ın Hakkını Söke Söke Alacağız Demiştik, O Büyük Gün Geldi"

Program kapsamında ilk olarak kürsüye İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen geldi. Belgemen, "Bundan 6 yıl önce 'yol bulamıyorsan yol açacaksın' diyerek, içinde bulunduğumuz bu karanlık dönemde ülkemizi aydınlatan, şerefli bir Türk kadını olarak dik duruşuyla ülkemize nefes aldıran Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız Sayın Genel Başkanım. İki kutuplu ayrıştırılmış bir siyasi anlayışı rafa kaldıran ve ülkemizin umudu olan İYİ ve cesur insanların ülkemiz için yürüyüşünde yaklaşan yerel seçimlerde, hür ve müstakil bir şekilde seçimlere girmemiz bizleri yeniden heyecanlandırmıştır. Bu heyecanla, 2024 Mart seçimlerinde bu heyecanı coşkuya dönüştüreceğimize dair sizlere söz vermiştik. İYİ ve kazanacak adaylarla milletin huzuruna çıkacak, Aksaray'ın hakkını söke söke alacağız demiştik. Nihayet o büyük gün geldi. Bugün Aksaray'ımızda İYİ belediyecilik anlayışı ile çalışacak birbirinden kıymetli belediye başkan adaylarımızla birlikteyiz. Dertleri Aksaraylı hemşehrilerimize hizmet olan adaylarımız ile uyumayacak, gece gündüz yorulmayacağız, çalışacağız. İnanıyoruz ki Aksaray halkı da bizleri bağrına basacak ve kazanacağız. Cenabı Allah'ın bizlere Aksaray halkına hizmet etme fırsatı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Bunların Derdi Aksaray'ın Sorunları Ya Da Ülkenin Sorunları Değil"

Belgemen'in konuşmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarda bulundu. İki kutup arasında durdukları için şu anda iki tarafın da düşmanı haline geldiklerini ifade eden Akşener, "Peki bunların derdi ne? Birbirlerini kötülemek ve karalamaktan başka bir şey değil. Ben tam bunların ortasında hür ve müstakil bir şekilde seçime gireceğimi söyledim, kıyamet koptu! Ne var bunda? Bir siyasi partinin kendi başına seçimlere katılmasının nesini sindiremiyorlar, bunu anlamış değiliz. Bunların derdi Aksaray'ın sorunları ya da ülkenin sorunları değil. Bunlar ülkeyi iki kutuplu bir hale çevirip kendi aralarında birbirlerine parmak sallamaktan başka bir şey yapmıyorlar" dedi.

 

"Şehit Yakınlarına Yapılan Saygısızlığa Karşı Kanun Çıkartılmalı"

Kendisinin bir şehit yakını olduğunu ifade eden Akşener, "Şehit evlerinin ne olduğunu çok iyi bilirim. Bu ülkede o kadar farklı çeşit şehit durumu oluşturdular ki oysa bütün şehitlerimiz bizim için tektir, birdir ve kıymetlidir. Tüm şehitlerimizin yakınlarının bütün sosyal haklarının maaşları dahil iyileştirilmesini kimse düşünmüyor. Rahmetli Necmettin Erbakan döneminde şehit yakınlarının işe alınması konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşmıştı. Sonra diğer gelen hükümetler şehit yakınlarına az ya da çok sahip çıktı ama yetmez. Şehit ailelerine asla saygısızlık yapılmamalı. Şehit yakınlarına yapılan saygısızlığa karşı bir kanun çıkartılmalı" açıklamasında bulundu.

 

"Adayların Projesinin Konuşulması Gerekirken, Biz Konuşuluyoruz"

Yerel seçimlere yönelik olarak değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Belediye başkan adaylarının projesinin, belediye başkan adaylarının vasıflarının konuşulması gerekirken şimdi ne konuşuluyor? Sadece bizim seçime hür ve müstakil bir şekilde girip girmeyeceğimiz konuşuluyor. Bizim bu partiyi kurarken ve kurduktan sonra başımıza gelmeyen kalmadı. Bu salonda bulunan herkes İYİ Parti ile yol yürürken çok büyük zorluklar ve sıkıntılar çekti. Bugünlere önümüze konulan bütün engelleri aşarak geldik. Biz İYİ Parti olarak bu ülkenin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için yola çıktık" sözlerini kullandı.

 

"Atatürk'ün Partisi Bildiriye İmza Atmıyor"

2018 yılında yaptıkları ittifaktan da bahseden İYİ Parti lideri Akşener, "Yapmış olduğumuz ittifak çerçevesinde amacımız, hep birlikte bu ülkeyi ucube sistemden kurtarmaktı. Seçim bittikten sonra kimse bize teşekkür etmedi. Yerel seçimlerdeki başarıyı genel seçimlere taşıyamadık. Tüm suçu bana attılar. Biz bu ucube sistemden kurtulalım diye koştururken siz kalkar bir taraftan 'Öcalan'a özgürlük' diyenlere selam gönderirseniz, gazeteci kimliği adı altında terör örgütü sevicilerin yanında olursanız, vatandaş bize hep seçim alanlarında şunu söylerdi, 'Siz PKK ile işbirliği yapanlara destek oluyorsunuz' Gördük ki vatandaşımız haklı" dedi.

12 Türk askerinin şehit düşmesinin ardından ortak bildiriye imza atmamasından dolayı CHP'ye tepki gösteren Akşener, "12 şehit geldikten sonra parlamentoda bizim önerimiz ile 4 siyasi partinin imzaladığı öneriye imza atmayanlar, bizi AK Parti'nin arkasına sıralanmakla eleştiriyor. Atatürk'ün partisi bu bildiriye imza atmıyor. Bunlar cambaza bak yapıyorlar. Biz buna da hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener, konuşmasının ardından, "Belediye Başkan adaylarımızı değil, inşallah il ve ilçe belediye başkanlarımızı açıklamaya geldik" diyerek adayları açıkladı. Haber: Harun Atalay 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Gol Üreten Bir Takım Oluşturacağız!”Önceki Haber

“Gol Üreten Bir Takım Oluşturacağız!”

Sarıyahşililer Dertli! Başkan Ünsal İlçeye Değil Kendine ÇalıştıSonraki Haber

Sarıyahşililer Dertli! Başkan Ünsal İlçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar