Aksaray CHP İl Örgütünün Tercihi Değişimden Yana Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray CHP İl Örgütünün Tercihi Değişimden Yana Oldu
Aksaray CHP 13. Olağan Kongresi'nde yapılan konuşmalarda, Aksaray örgütünün büyük çoğunluğu, kongrede değişimden yana oy kullanacağını söyledi.

CHP, Olağan Kongre sürecine girerken Aksaray CHP 13. Olağan Kongresi de yapıldı. CHP 13. Olağan Genel Kongresi, Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. CHP İl Başkanlığına adaylığını koyan Avukat Bilal Özdemir ile birlikte CHP Üst Kurulu Kurultay Delegeliğine 14 kişi aday olurken CHP'li delegelerin oylarıyla 8 kişi kurultay delegesi olarak seçildi.

CHP Aksaray 13. Olağan Kongresi'ne CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, önceki dönem Mersin Milletvekili Alpay Antmen, siyasi parti il başkanları, STK başkanları, çok sayıda davetli ve CHP'li delegeler katılım gösterdi.

Kongrenin başlamasının ardından Divan oluşturuldu. CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın Divan başkanlığına seçilirken, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Ortaköy İlçe Başkanı Mübaat Güneyli, Ayfer Zengin ve Filiz Erdemir de Divana seçildi.

 

Aksaray CHP Örgütü Değişime Daha Yakın

13. Olağan CHP Aksaray İl Kongresinde üst kurul delegeleri değişimden yana olduklarını belirten konuşmalar yaptı. Üst Kurul delegelerinin büyük bir kısmı mevcut Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesinden yana olduklarını söyleyerek CHP'li delegelerden destek istedi.

Kadın Kolları MYK üyesi Cansu Bülbül ve eski dönem CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak ise Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konuşması yaptı. Eski İl Başkanı Toprak, kongrede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan adayı Özgür Özel'in kongreye Çelenk göndermemelerini eleştirdi.

"Parti Yönetimi, Parti Tabanımızın Talebine Duyarsız Kalmamalı"

CHP 13. Olağan Kongre'de faaliyet raporlarının okunması ve onaylanmasının ardından konuşmalara geçildi. Mevcut İl Başkanı Hacı Ali Keleş teşekkür konuşması yaparak, "Tüm örgütümüz ile yoğun bir çalışma yaptık. Çok inandığımız milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimini maalesef kaybettik. Bizler seçim öncesi 'seçimden sonra ülkemizi daha büyük bir sorun bekleyecek' demiştik öyle de oldu. 14 Mayıs seçimlerinin ardından artan hayat pahalılığı başta olmak üzere seçimlerde söz veren iktidar verdikleri sözleri unutmuş. 'Biz 5 milyon mülteciyi ülkemize kabul edecektik ama muhalefet izin vermiyor' diye onların değimi ile ülkenin mülteci sorununu gündeme taşıyan muhalefeti şikayet ediyorlar" dedi.

"Birçok olumsuzluklar devam ederken CHP Genel Başbakanının ve muhalefetin hiç mi suçlu yok?" diyen Keleş, "Umudumuz her zaman var, mücadeleyi asla bırakmayacağız. Parti yönetimi, parti tabanımıza, delegelerimize, üyelerimizin talebine duyarsız kalmamalı. Görev sürem boyunca desteklerini esirgemeyen tüm örgüte, CHP'ye gönül veren bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün bu kongre biter ve biz hep birlikte geleceğin Türkiye'sini Aksaray'ını ve CHP'sini inşa etmek için yoğun bir şekilde çalışacağız.

Yaklaşan yerel seçimlerde yoğun bir şekilde çalışıp hizmetleriyle Aksaray'a örnek olan Saratlı ve Yeşiltepe belediyemizin yanlarına yeni belediyeler ekleyeceğimize inanıyorum. Benden sonraki yeni il başkanımız Bilal Özdemir ve yeni yönetimine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçiş yapıldı. Oylamada Avukat Bilal Özdemir, CHP Aksaray İl Başkanı olarak seçildi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzel Olan Tek Şey Yeni Karaman StadyumuÖnceki Haber

Güzel Olan Tek Şey Yeni Karaman Stadyumu

Alkollü Sürücü Tırla Kafa Kafaya ÇarpıştıSonraki Haber

Alkollü Sürücü Tırla Kafa Kafaya Çarpışt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar