Aksaray Büyük Tehlike İle Karşı Karşıya! Başkan Dinçer Uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Büyük Tehlike İle Karşı Karşıya! Başkan Dinçer Uyardı
Son yılların en kurak ve yağışsız dönemini geçiren Aksaray’da su tasarrufunun öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın içme su ihtiyacını karşılayan en önemli kaynakların başında gelen Mamasın Barajı’nda su seviyesi son 10 senenin en düşük seviyesinde olduğunu ifade ederek, tasarruflu olunması gerektiğine dikkat çekti.

 

Aksaray’ın içme su ihtiyacını karşılayan en önemli kaynakların başında gelen, 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mamasın Barajı, nisan ve mayıs aylarında tarımsal sulamada kullanılıyor ve durum böyle olunca barajın su seviyesi bu aylarda kimi noktalarda dip seviyelere ulaşacak kadar düşüyor.

“Barajımızdaki Su Miktarı Son 10 Yılın En Düşük Seviyesinde”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mamasın Barajı’nda su seviyesinin düşmeye devam ettiğini ve tehlikenin ciddi boyutta olduğunu belirterek, “Mamasın Barajı’ndaki su seviyemiz yüzde 20 civarında. İçinde bulunduğumuz bu günlerde şehrimizin günlük su tüketim miktarı arttı. Barajdaki su miktarı her geçen gün azalmaya devam ediyor. Barajımızdaki su miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde” dedi. 

“Şehrimiz Kuraklık Tehdidi İle Karşı Karşıya”

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında Aksaray’ın da olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Meteoroloji verilerine göre son yıllarda en az yağış alan illerin arasında Aksaray birinci sırada. Kış mevsiminde kar yağışının olmaması ve bu yılki beklenen yağış miktarı göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz kuraklık tehdidi ile karşı karşıya” açıklamasını yaptı.

“Alacağımız Basit Tedbirlerle Günlük Yüzde 20 Su Tasarrufu Yapabiliriz”

Sosyal medya hesabından da su tasarrufu konusunda uyarılarını yineleyen Başkan Dinçer, “Kıymetli hemşehrilerim; hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çıktı. İçme suyu kaynağımız Mamasın Barajında su seviyesi yaklaşık yüzde 20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufunu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve işyerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’daki Araç Sayısı AçıklandıÖnceki Haber

Aksaray’daki Araç Sayısı Açıklandı

Hastane Randevusu Almadan Önce Bu Bilgileri Sakın Kaçırmayın!Sonraki Haber

Hastane Randevusu Almadan Önce Bu Bilgil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar