Aksaray Belediyesi, Atık Piller İçin Yarışma Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Belediyesi, Atık Piller İçin Yarışma Başlattı
Aksaray Belediyesi, çevre bilincini geliştirmek amacıyla okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” düzenleme kararı aldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bünyesinde tehlikeli maddeler barındıran atık pillerin düzenli şekilde toplanarak hem insan sağlığını hem de çevreye tehdit etmesini engellemek için bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Başkan Dinçer, okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilinci aşılamak adına okullara atık pil kutuları bıraktıklarını belirtti. Şehir merkezindeki okullarda yapılacak ola yarışmada 50-249 kilogram arasında atıl pil toplayan her okul 50 kilogram atık pil için 3 adet voleybol, futbol ve basketbol topu ve bir de satranç takımı kazanacak. Her 250 kilogram atık pil toplayan okula ise 1 futbol, basketbol, voleybol topu, 1 badminton seti, düdük ve atlama ipinden oluşan set ile 2 satranç takımı verilecek.

 

"Hem Çevreyi Korumuş Hem De Geleceğimizi Kirletmemiş Olacağız"

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası'nda okullarda toplanan atık piller, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından tutanak karşılığında teslim alınacak. Okullara duyurusu yapılarak başlatılan kampanyamız 15 Şubat 2024’te son bulacaktır. Siz kıymetli çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerimizi atık pil kutularına atarak hem çevreyi korumuş hem de geleceğimizi kirletmemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Atık Pil Neden Toplanmalı?

Normal çöplerle piller genellikle aynı çöp kutusuna atılıyor. Pil içerisinde çinko, mangan, civa, gümüşoksit, lityum, nikel, kadmiyum ve kurşun asitleri bulunuyor. Bu maddeler toprağa karıştığında hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını bozuyor. Bu zararlı maddeler, sinir sistemini tahrip ederken, sakat doğumlar, kansızlık, mide rahatsızlığı ve kanserlere neden olabiliyor.

 

Atık Pilleri Ne Yapmalıyız?

Atık pilleri ayrı bir poşet ya da kutuda biriktirmelisiniz. Ev ve işyerinizdeki atık pilleri uzun süre muhafaza etmeyin. Biriktirdiğiniz pilleri en yakındaki atık pil toplama kutusuna atın. Atık pilleri diğer ev çöpleriyle sakın karıştırmayın. Toprağa gömmeyin ya da denize veya göle, kanalizasyona atmayın. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksek Tansiyon Kaza YaptırdıÖnceki Haber

Yüksek Tansiyon Kaza Yaptırdı

Aksaray Narkotik'ten Nokta Atış Operasyon!Sonraki Haber

Aksaray Narkotik'ten Nokta Atış Operasyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar