Türkiye Cumhuriyeti’nde 2017 yılında referandum ile geçilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi sonrası etkisini yitiren parlamentoda görev yapan milletvekillerinin memleketlerine hizmet götürmek istemelerine rağmen bürokraside etkilerinin kalmaması nedeniyle başarısız oldukları iddia edildi.
Yeni sistemle geçen 3 Yıllık süre içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile T.B.M.M’ye giren iktidar milletvekilleri de dâhil tüm vekillerin yeni sistemde illerine hizmet götürme konusunda sıkça bürokratik engellerle karşı karşıya geldikleri, Ankara’da bürokratlar üzerindeki etkilerinin kaybolmasının büyük sorunlara neden olduğu ifade edildi.
Birçok genel müdür ve müdür vekilinin; milletvekillerinin telefonlarına çıkmadığı iddia edilirken, başkanlık sisteminde milletvekilliği makamının etkisizleştirilmesi nedeniyle bir sonraki yapılacak genel ve yerel seçimler öncesi mevcut milletvekillerinin belediye başkanlığı için şimdiden hazırlıklara başladığı ve kulis yaptıkları iddia edildi.
“Çalışmalar 2022 Ocak’ta Başlar”
İsmini vermek istemeyen bir milletvekili 2022 Ocak ayından itibaren ülkemizin seçim sathına gireceğini belirterek “Ülkemizde seçim çalışmaları her zaman erken başlamıştır. 2022 Ocak ayından itibaren 2023’te yapılması planlanan olağan seçimler için seçim çalışmaları başlar. Hali hazırda iktidar ve muhalefetin, sahalarda bu seçimler için mevcut milletvekilleri ve siyaset yapmak isteyen adaylarla birlikte Belediye Başkanlığı adaylığı için çalışacaklarını düşünüyorum” dedi.
Hazırlandıkları İddia Edildi
Öte yandan yerel seçimlere 2 yıl zaman olmasına rağmen kulislerde AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, 2014 Yılında MHP’den Aksaray Belediye Başkan Adayı olan Op. Dr. Rıfkı Karabatak, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, MHP 25. Dönem Milletvekili Turan Yaldır’ın Aksaray Belediye Başkanlığı için adaylığı iyiden iyiye düşündüğü ve bu yönde hazırlıklarını yaptığı iddia edildi.
Yeni Sisteme Ne Zaman Geçildi?
16 Nisan 2017 Tarihinde yapılan referandumla ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi kabul edilmiş 9 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla uygulamaya başlanmıştı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkileri kısıtlanmış Cumhurbaşkanın yetkileri artırılarak yürütmenin başı olmuştu. Harun Atalay’ın Özel Haberi
Yorum Yazın