Aksaray Baro Başkanı Köse: Affa ve İdama Karşıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Baro Başkanı Köse: Affa ve İdama Karşıyız
Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, affın yeniden gündemde olması ve Esenyurt'ta yaşanan olayların ardından gündeme gelen idam tartışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Affa ve idama karşıyız" dedi.

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Adalet Bakanlığı'nın açıklamış olduğu "denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha fazla süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek" açıklamasıyla başlayan kamuoyundaki af söylentileri ve son günlerde konuşulan idamla ilgili Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse değerlendirmelerde bulundu. 

 

"Vatandaşta Bir Adaletsizlik Duygusu Uyandırmaması Lazım""Kamuoyunda af beklentisi hiçbir zaman bitmiyor" diyen Baro Başkanı Ferit Köse, "Bu affın sonuçlarının iyi değerlendirilmesi lazım. Kamuoyuna yansıdığı şekliyle vatandaşta bir adaletsizlik duygusu uyandırmaması lazım diye düşünüyoruz" dedi.

 

"Vatandaş Suç Varsa Cezanın Olmasını İstiyor"Adalet Bakanlığı'nın bu tür kanunları çıkarırken Türkiye Barolar Birliği ve Baro Başkanlarının birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu söyleyen Baro Başkanı Köse, "Toplumun her kesimini ilgilendiren çıkartılacak kanunlar başta olmak üzere, af ya da kısmi aflarla ilgili baroların görüşleri alınırsa daha verimli çalışmalar ortaya çıkabilir. 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanların tekrar cezaevine dönmemeleri için çıkartılan kanunun vatandaştaki algısı örtülü af olarak nitelendiriliyor. Doğrudan bir af çıkmasının tepkisi bu şekilde bertaraf edilmeye çalışılıyor diye düşünülüyor. Bu algı hoş bir algı değil. Vatandaş ve kamuoyu bir suç varsa cezanın olmasını bunun kamu vicdanını rahatlatacak bir şekilde olmasını istiyor. Fakat bu kısmi af yasası kamuoyu vicdanını yaralayacak şekilde çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

 

"Barolar Olarak İdam Yasasının Geri Gelmesin Karşıyız"Esenyurt'ta yaşanan olayın ardından gündeme gelen idam değerlendirmelerine de değinen Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, "Ülkemizde zaman zaman yaşanan halkın tepkisini çeken olayların ardından idam mevzusu gündeme geliyor. Bu konuyu insan hakları bakımından ele aldığımızda idamın telafisi yok. Biliyorsunuz ülkemizde bir dönem suç olan unsurlar sonradan suç olmaktan çıkıyor. İdam yasasının tekrar geri gelmesine biz barolar olarak karşıyız. İnsan haklarına aykırı buluyoruz" açıklamasında bulundu. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maçlara Sabit Giriş Kart Başvuruları İnternet Üzerinden YapılacakÖnceki Haber

Maçlara Sabit Giriş Kart Başvuruları İnt...

Aksaray Üniversitesinde Herkese Yurt VarSonraki Haber

Aksaray Üniversitesinde Herkese Yurt Var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar