“Akıllı Kavşak Uygulamamız İle Trafik Yoğunluğu Azalacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Akıllı Kavşak Uygulamamız İle Trafik Yoğunluğu Azalacak”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda devam eden akıllı kavşak çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Akıllı kavşak uygulamamız ile trafik yoğunluğu azalacak” dedi. 

 Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından kavşak çalışmaları devam ediyor. 

Şehir içi trafiğin düzenlemesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için başlatılan akıllı kavşak uygulamasıyla birlikte Toptancılar Sitesi, üniversite, Galericiler Sitesi ve 50 Metrelik Bulvar yolunda trafiğin daha düzenli olacağı öngörülüyor. 

“Trafik Yoğunluğunu Önlemeyi Hedefliyoruz”

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dinçer, “50 Metrelik bulvar yolu bağlantımız ile birlikte bu kavşağımızda günün her saati araç yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk artıyor. Çünkü bu nokta çarşı merkezi ile bağlantılı olarak Toptancılar Sitesi, üniversite, Galericiler Sitesi ve 50 metrelik bulvar yolumuzun kesişme noktasında bulunuyor. Burada hayata geçireceğimiz akıllı sinyalizasyon sistemi ve akıllı kavşak uygulamamız ile trafik yoğunluğunu önlemeyi hedefliyoruz” dedi.

 “Şehir İçi Trafiği Düzenlemek İçin Modern Teknolojiden Faydalanıyoruz”

Akıllı kavşakların, şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatan önemli adımlar arasında yer aldığını bildiren Başkan Dinçer, “Akıllı kavşaklar, trafik yoğunluğunu gerçek zamanlı olarak izleyip yönetebilen, araç akışını düzenleyen ve acil durumlarda hızlı müdahale sağlayabilen sistemlerdir. Aksaray Belediyesi olarak şehir içi trafiği düzenlemek için modern teknoloji uygulamalarından faydalanıyoruz. Akıllı sinyalizasyon sistemi ile şehir içi trafik akışını daha düzenli hale getirerek trafik karmaşasının yol açtığı çevresel etkileri de engellemiş olacağız. Kısa süre içerisinde peyzaj çalışmalarıyla birlikte akıllı akıllı sinyalizasyon sistemini tamamlayarak devreye alacağız” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Elektrik Güvence Bedelinde Yeni Dönem! Herkesi EtkileyecekÖnceki Haber

Elektrik Güvence Bedelinde Yeni Dönem! H...

Bedelli Askerlik Ücreti 217 Bin 871 TL OlduSonraki Haber

Bedelli Askerlik Ücreti 217 Bin 871 TL O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar