Akar: "Bugün Huzur İçinde Yaşıyorsak Şehitlerimize Borçluyuz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akar: "Bugün Huzur İçinde Yaşıyorsak Şehitlerimize Borçluyuz"
Aksaray Belediyesi Tarafından Ervah Kabristanlığında Yaptırılan Şehitlik Müzesi Açıldı

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Ervah Kabristanlığında yaptırılan Şehitlik Müzesi, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın katılımıyla açıldı.

Bir önceki Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, ilk olarak Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ardından Akar, Şehitlik Müzesi'ne gelerek açılış törenine katılım gösterdi.

 

"Şehitlerimizin Aziz Hatırasını Yaşatmak İçin Böyle Bir Projeye İmza Attık"

Açılışta konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için böyle bir projeye imza attık. Bu müzenin yapılmasında şehit ve gazi yakınlarımızın da büyük katkısı oldu. Aziz şehitlerimizin emanetleri bizim baş tacımızdır. Bu güzel açılışta bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, siyasi parti il başkanlarımıza, sayın Valimize ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

 

"Şehitlerimizin Kutsal Emanetlerine Sahip Çıkıyoruz"

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı yapmış olduğu konuşmada, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için böylesi güzel ve anlamlı bir müzeyi Aksaray'a kazandıran Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehitler baş tacımızdır. Biz şehit yakınlarımızı her fırsatta ziyaret ediyoruz. Hal ve hatırlarını soruyoruz. Şehitlerimizin kutsal emanetlerine sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Bu Güzel Müzenin Açılışından Dolayı Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum"

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise konuşmasında, "Aksaray Salihler şehri olarak bilinir. Dünyada 3 tane bulunan Ervah Kabristanlığından biri burada. Kimilerine göre 7 kimilerine göre 70 bin evliyamız bulunmaktadır. Böylesi kutsal bir alanda aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak bu güzel müzenin açılışından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Katılan tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu.

 

"Diğer Müzeler Gezmek İçindir, Bu Müzenin Maneviyatı Hepimizi Etkilemektedir"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da konuşmasında, "Böyle müstesna bir eseri Aksaray'a kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Anadolu'nun yiğit evladı sayın Bakanımız Hulusi Akar beyefendi ile birlikte bu açılışı yapıyor olmak bizlere onur ve gurur verdi" dedi. 

Aksaray'ın 197 şehidi olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, "Aksaray, yurt savunması önemli bir noktadır. Aksaray'ın her köyünde bir şehit vardır. Söz konusu vatan olunca Aksaray'ın evlatları canını hiçe sayar. Şehit yakınlarımızın istek ve temennileri için hem muhtarlarımızla hem gazilerimize şehit aile derneklerimizle koordinasyon içerisindeyiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarının bir dediğini iki etmiyoruz" dedi.

Vali Kumbuzoğlu, bu müzenin diğer müzelerden çok farklı olduğunu belirterek, "Diğer müzeler gezmek içindir. Bu müzenin maneviyatı hepimizi etkilemektedir. Şehitlerimizin anılarını yaşatmak için açılan bu müze gençlerimize ve hemşehrilerimize ilham kaynağı olacak. Aziz hatıralarını yaşayarak hayatlarına yön vereceklerdir. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm katılımcılara, milletvekillerimize, siyasi parti il başkanlarımıza, STK başkanlarımıza selam ve en derin saygılarımı sunuyorum" açıklamasını yaptı.

 

"Hiçbir Zaman Gözümüzü Budaktan Esirgemeyiz"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise yaptığı konuşmada, "Biz her zaman milletimizle övünüyoruz. 2500 yıllık bir tarihimiz var ve bu tarihimizde İslam ile şereflendikten sonra dünya tarihine her zaman adaleti, inancı, istikrarı taşımış bir neslin fertleri olarak, biz hür doğduk hür yaşarız hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarız. Onun için her zaman ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışı ile bayrağımızı, sancağımızı, milletimizi korumak ve kollamak için hiçbir zaman gözümüzü budaktan esirgemeyiz. Şu an burada açılışını yapacağımız aziz şehitlerimizi hatıralarımızı yaşatacağımız şehitler de aynı duygularla Çukur, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı Harekatında teröristlere karşı mücadele verdiler" dedi.

 

"Bugün Huzur İçinde Yaşıyorsak Şehitlerimize Borçluyuz"

"Tek hedefimiz teröristlerdir. Bizim hiçbir şekilde etnik, dini kökenine bakmaksınız Türklerle, Kürtlerle, Araplar kardeştir" diyen Akar, "85 milyon tek yürektir. Büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı Cumhur İttifakı ile birlikte sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizde önümüzdeki 100 yılda büyük Türkiye idealini gerçekleştireceğiz. İçinde bulunduğumuz bu maneviyatı çok yüksek ortamda, sayın Belediye Başkanımızın, Valimizin düşüncesiyle aziz şehitlerimizin hatıralarını burada yaşatarak ilham alacağız. Bugün mutlu müreffeh ve huzur içinde yaşıyorsak bunları şehitlerimize borçluyuz. Bu güzel eserle birlikte şehitlerimizin ülkemiz için ne denli gözünü, canını hiçe sayarak şehit olmalarından feyz alacağız. Asla yaşadığımız zorlukları unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı. 

 

"Şehit ve Gazi Yakınlarımız İçin Biz Ne Yapsak Azdır"

"Ülkemizi bu noktaya getiren şehitlerimizi daima saygı ve hürmetle anacağız. Onları ve ailelerine karşı görevlerimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz" diyen Akar, "Şehit ve gazi yakınlarımız için biz ne yapsak azdır. Sürekli kanunlar çıkarıyoruz. Bugünden önce ne yaptıysak bugünden sonra da elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

"İsrail Hükümeti Bir İğrençlik Peşindedir"

Açılışta Filistin'de yaşanan insanlık dramına da değinen Akar, "Artık Filistin'de bir kural, hukuk, kanun kalmamıştır. İsrail hükümeti bir iğrençlik peşindedir. Çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden katliam yapılmaktadır. Masum insanların kanı İsrail'in elindedir. Mutlaka cezalarını çekeceklerdir. İlahi bir adalet vardır. Allah asla mazlumlara yapılan katliamı yanlarına bırakmayacaktır. 

Konuşmaların ardından Bakan Hulusi Akar, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri, il protokolü, şehit ve gazi yakınları müzenin açılışını yaparak müzeyi gezdi. Ardından Aksaray'da bir özel otelde şehit ve gazi yakınlarına bir akşam yemeği düzenlendi. Haber: Harun Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet, Bir Aylık Denetimde Suçlulara Huzur VermediÖnceki Haber

Emniyet, Bir Aylık Denetimde Suçlulara H...

Jandarmadan Zehir Tacirlerinin Evinden BaskınSonraki Haber

Jandarmadan Zehir Tacirlerinin Evinden B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar