“Ağır Tonajlı Araçların İhlallerine Ve Yarattığı Tehlikeye Kim Dur Diyecek?” Haberimiz Hakkında Düzeltme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ağır Tonajlı Araçların İhlallerine Ve Yarattığı Tehlikeye Kim Dur Diyecek?” Haberimiz Hakkında Düzeltme
“Ağır Tonajlı Araçların İhlallerine ve Yarattığı Tehlikeye Kim Dur Diyecek?” haberimizle ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından şifahen açıklama yapıldı. 

 Anadolu Ekspres Gazetesi’nde yayınlanan “Ağır Tonajlı Araçların İhlallerine ve Yarattığı Tehlikeye Kim Dur Diyecek?” başlıklı haberimizin ardından, Aksaray Jandarma Komutanlığı'ndan tarafımıza şifahen açıklama yapıldı.  

Jandarma, Görev Sahasında Denetimlerini Gerçekleştiriyor 

Yapılan açıklamada, Aksaray-Konya, Aksaray-Adana, Aksaray-Ankara karayolu güzergahlarında jandarma ekiplerinin görev ve yetkileri çerçevesinde gerekli uygulamaları yaptığı, ancak bu güzergahlarda ağır tonajlı araçların ve diğer kontrollerin Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri tarafından yapıldığı belirtildi.  

Bölgeye Kantar Kurulması Elzem 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; köy, belde ve ilçe yolları noktalarında görev ve yetkiler çerçevesinde bu kontrollerin yapıldığı ifade edilirken, haberimizde Jandarma sorumluluk alanı olarak sehven belirttiğimiz yolun kontrolünün Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü alanında olduğu ve sorumluluğun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olduğu dile getirilmiş ve bu bilgiler doğrultusunda da haberimize ilişkin gerekli düzeltme yapılmıştır. 

Haberimizin ardından yapmış olduğumuz araştırmalarda görülüyor ki; tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Aksaray, tam bir geçiş güzergahı olup binlerce tonajlı araç Aksaray karayollarından geçiş yapıyor. Karayolları tarafından bu bölgedeki tonajlı araçların denetimini gerçekleştirmek için ilgili bölgeye ivedilikle kantar kurulmasının elzem olduğu görülüyor. 

Sorumlu Gazetecilik Gereği Haberlerimize Devam Edeceğiz 

Sorumlu gazetecilik gereği; yalnızca bir kurumun değil paydaş çalışan kurumların bu konuda iş birliği yaparak trafikte can ve mal kaybının yanı sıra milli servet olan yapımı da maliyetli olan karayollarımızın zarar görmesini engellemek için yapılacak çalışmaları da gazetemiz dahil bütün yayın mecralarımızda kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya’da Kaybolan 6 Yaşındaki Çocuk, Aksaray’dan ÇıktıÖnceki Haber

Konya’da Kaybolan 6 Yaşındaki Çocuk, Aks...

Erel Ve Karakuş, Yeniden Omuz Omuza Sonraki Haber

Erel Ve Karakuş, Yeniden Omuz Omuza 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar