Ağır: “Mera Ve Hazine Arazilerinin Üzerine Kurulmuş Köylerin Sorunlarını Çözeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İGM Başkanı Latif Ağır, mera ve hazine arazileri konusunda açıklama yaparak, “Mera ve hazine arazilerinin üzerine kurulmuş köylerin sorularını çözeceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Anadolu Ekspres Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak, İGM olarak Aksaray’ın en önemli sorunlarını çözmek için çalıştıklarını vurguladı. 

“Bugüne Kadar Bakanlıklardan 35 Milyon TL Ekstra Hibe Aldık”

İGM Başkanı Latif Ağır, Aksaray’daki köy sayısının yetersizliği nedeniyle KÖYDES’ten gelen desteğin yetersiz olduğunu belirterek, “Bizim en büyük handikabımız İl Özel İdaresinin gelir kaynaklarının kısıtlı olması. Buna rağmen milletvekillerimiz ve il başkanımızla birlikte bakanlıkları ziyaretlerimizde yine Özel İdare ve İl Genel Meclisi'nin rahat çalışabilmesi için ek bütçeler alabiliyoruz. Bugüne kadar bakanlıklardan 35 milyon TL ekstra hibe aldık” dedi.

“Önceliğimiz Köylerde Su ve Yol Konusunu Bitirebilmek”

2023 yılında programlanan tüm çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ağır, “Bu yıl içerisinde 100 kilometrelik yol çalışmasını bitireceğiz. Önceliğimiz köylerde su ve yol konusunu bitirebilmek” dedi. 

“Arazi Satıp Gelir Elde Ediyoruz”

Aksaray İl Özel İdaresi’nin gelirlerini artırmayı planladıklarını da söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Ağır, “Yeni dönemde Valimiz ve İl Özel İdaresi Genel sekreterimizin de destekleriyle il özel idareye bağlı arazileri satılığa çıkardık. Salarıalaca köyünde bulunan İl Özel İdaresine ait araziyi sattık. Hem vatandaşımız rahatlamış oldu, kendi yerini almış oldu hem de İl Özel İdaresi gelir elde etmiş oldu. Bizler ekstra kaynak çıkartmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

“Mera ve Devlete Ait Arazilere Yerleşim Merkezi Açılamayacak”

Aksaray'da birçok köyde tapulaştırma ile ilgili çalışmaların da devam ettiğinin altını çizen Ağır, “Köylerdeki muhtarların talebiyle birlikte köy içerisindeki yeni yerleşim alanları için tapulaştırma çalışmaları devam edecek. Bizim en büyük sorunumuz hazine ve mera arazilerindeki işgal, İl Genel Meclisi olarak biz ona da el attık. Ankara'da mera başkanıyla yapmış olduğumuz görüşmede Aksaray'da mera konusuyla ilgili çözeceğimiz konular var. Bundan sonraki süreçlerde mera ve devlete ait olan arazilere yeni yerleşim merkezleri açılmayacak. Ama mera üzerlerine ve devlet arazilerine yapılmış yerleşim yerleri ile ilgili mevcut imar çalışması yapılıp mera vasfından bu arazileri çıkartıp vatandaşa buraların bedellerini ödettiğimiz arazilerin bir kısmı hazineye geçiyor bir kısmı durumuna göre yerleşim yerine geçiyor” açıklamasını yaptı.

“Mera ve Hazine Arazilerinin Üzerine Kurulmuş Köylerin Sorunlarını Çözeceğiz”

Bu sürecin kolay bir süreç olmadığını ama bunun için artık çalışmalara başlandığını da söyleyen Ağır, “İl Özel İdaresine ve köy yerleşik bölgesindeki yerlerdeki arazilerin çözümü kolay ama esas sorun mera arazileri sorunu. Hiç kimsenin çözemediği bu sorunu bizler çözmek için çalışmalarımıza başladık. Bu konu da vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılmasın. Mera sorunu çözüyoruz diye vatandaşlarımız gidip meralara ev yapmasın. Örneğin bir köyümüzün oturduğu alan mera, köylerdeki mera üzerine yapılmış işgal sorunlarını ivedi bir şekilde çözeceğiz. Mera ve hazine arazilerinin üzerine kurulmuş köylerin sorunlarını çözeceğiz” sözlerine yer verdi. Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Futbol İl Temsilciliğine Hamit Mavili AtandıÖnceki Haber

Aksaray Futbol İl Temsilciliğine Hamit M...

İşçileri Taşıyan Servis İle Otomobil Feci Şekilde ÇarpıştıSonraki Haber

İşçileri Taşıyan Servis İle Otomobil Fec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar