AFET Yönetimlerinde İtidalli Bir Dil Kullanmak Çok Önemli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFET Yönetimlerinde İtidalli Bir Dil Kullanmak Çok Önemli
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğal afet ve benzeri krizlerin yönetiminde paniğe neden olmayacak, itidalli bir dil kullanmanın son derece mühim bir husus olduğunu söyledi.

AFAD Devasa Bir Kurum Haline Geldi

ASÜ ve Aksaray Valiliği iş birliği ile “Hasan Dağı Aksaray İli ve Yakın Çevresinin Tektonik Aktivitesi ve Volkanizması Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının çalışmalarına dikkat çekti. 1999 yılında yaşanan Gölcük depreminden ve afetin yönetiliş sürecinden bahseden Şahin, “Gölcük’te yaşanan deprem ülkemizin yaşadığı en yıkıcı depremlerden birisi oldu ve ülkenin afet yönetme becerilerinin de görülmesi açısından önemliydi. İşte AFAD bu krizin ardından doğdu ve bugün dakikalar içerisinde olay yerine ulaşan, müdahale eden, sorunları çözebilen devasa bir kurum haline geldi. Ekibin her ferdine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Afet ve kriz esnasında felaket tellallığına düşmemek ve sükûnet içerisinde kalabilmenin de önemli bir husus olduğuna işaret eden Rektör Şahin, meseleler izah edilirken itidalli bir dil tercih etmenin daha doğru bir yaklaşım olacağını iletti.

İl Ölçeğinde Eksikleri Tamamlıyoruz

AFAD’ın, afet risklerini en aza indirmek adına çalışan bir kurum olduğunu söyleyen AFAD Aksaray İl Müdürü Cezmi Türkmen de ASÜ ile birlikte bilimsel bir zemine oturan çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Riskli bir fay olan Tuz Gölü fay hattının Aksaray’dan geçtiğini ve bu hususa dair gerekli hazırlıkları yapma gayretinde olduklarını belirten Türkmen, “Deprem, öngörülemeyen, ne zaman olacağı bilinemeyen bir afet ve yıkıcı etkileri fazla olabiliyor. Tuz Gölü fay hattı ile alakalı elimizde olan bilgileri geliştirmek ve eksikleri tamamlamak amacıyla ASÜ ile iş birliği içinde çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz bilimsel verilere ve bu verileri değerlendirecek akademisyenlere ASÜ aracılığıyla erişiyoruz. Tuz Gölü fay hattı ve Hasan Dağı volkanizmasını da içeren İl Risk Azaltma Planımızı tamamladık. Çalışmalarımıza farklı açılardan devam ediyoruz” dedi.

Çalıştay’da Hangi Sunumlar Yapıldı?

Düzenlenen etkinlikte Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Aktuğ “Geçmişten Günümüze Jeodezik Ölçüler ile Yerkabuğu Hareketlerinin İzlenmesi” başlıklı bir konuşma yaptı. Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz “Hasan Dağı Volkanizmasının Tektonik ve Volkanik Açıdan Jeodezik ve Fiziksel Sensorlarla İzlenmesi” çalışmasını anlatırken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz ise “Aksaray ve Niğde Dolayının Aktif Tektoniği ve Depremselliği” hakkında bilgiler verdi. Hacettepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İnan Ulusoy “Anadolu’nun Genç Volkanizması Hasan Dağı’nda Holosen Döneminde Volkanik Aktivite ve Güncel Hidrotermal Dolaşım” başlıklı bir sunum yaparken, Aksaray Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Cemil Gezgin de “Tuz Gölü Fay Zonunun Jeodezik Gerinim Özellikleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleriyle Analizi” hususunda bilgiler verdi.

ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştay, katılımcılara hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yol Demirleri Çalan Hırsız YakalandıÖnceki Haber

Yol Demirleri Çalan Hırsız Yakalandı

Bisiklet Festivali 29 Mayıs’ta BaşlıyorSonraki Haber

Bisiklet Festivali 29 Mayıs’ta Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar