“Adalet Toplumsal Düzenin Ve Huzurun Temel Direğidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Adalet Toplumsal Düzenin Ve Huzurun Temel Direğidir”
Aksaray Adliyesi Konferans Salonu’nda Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi. Yargıda Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’nin genelgesiyle 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi ve Aksaray Adliyesi Konferans Salonu’nda Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi. 

 Törene Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse ve yargı mensupları katılım gösterdi. 

“Adaletin Tesisine Katkıda Bulunmaya Hazır Olduğumuzu Beyan Etmek İçin Buradayız”

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, tören açılışında, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanmasını temin etmekle yükümlü olduklarını vurgulayarak, “Bugün bu sorumluluğu bir kez daha üstlenmeye ve adaletin tesisine katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu beyan etmek için buradayız. Adalet, toplumsal düzenin ve huzurun temel direğidir. Adaletin tesis edilmediği bir toplumda, huzur ve güvenlikten söz etmek mümkün değildir” dedi.

“Adaletin Hızla Tecelli Etmesi İçin Elimizden Geleni Yapmaya Kararlıyız”

Adaleti sağlamakla mükellef olduklarını söyleyen Başsavcı Köse, “Haklı olana hakkının verilmesinde, suçların soruşturulmasında, delillerin toplanmasında ve yargılamaların hızlı ve adil bir şekilde yürütülmesinde büyük bir sorumluluk taşıdığımız tartışmasızdır. Görevimiz sırasında Anayasa ve yasalar çerçevesinde hareket ederek bilgi ve tecrübelerimizi vicdanımızın sesi ile harmanlamak suretiyle tarafsız ve objektif bir şekilde vereceğimiz kararlarla toplumun sesi olmalıyız. Her bir vatandaşımızın hakkını korumak, hukukun üstünlüğüne saygı göstermek ve adaletin tecellisini sağlamak bizler için en kutsal görevdir. Bu görev sadece hukukun bir gereği değil, aynı zamanda vicdanımızın da bir emridir. Bu yeni adli yılın hukukun üstünlüğüne olan inancımızı pekiştirdiği, toplumun adalet sistemine olan güvenini arttırdığı bir dönem olmasını temenni ediyorum. Yargı camiası olarak hep birlikte daha etkin, daha hızlı ve daha adil bir yargı sistemi için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın haklarının korunması sağlamak amacıyla adaletin hızlı ve etkin bir şekilde tecelli etmesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız” sözlerini kullandı.

“Daha Güçlü Bir Adli Yıla Başladığımızı Belirtmek İsterim”

Adli yıl açılış töreninde konuşan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz ise konuşmasında, “Adaletin ne kadar önemli bir unsur olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu tartışmasız kabul ediyoruz. Bizler de bu önemli görevi icra etmek üzere tüm unsurlarımızla Aksaray Adliyesi olarak hazırız. Daha güçlü bir adli yıla başladığımızı özellikle belirtmek isterim. Yeni kurulan birimlerimiz, yeni kurulan mahkemelerimizle kıymetli personellerimizle adli yıla hazırız. Daha güçlü ve adaletin daha hızlı ilerleyeceği yeni adli yıla başlıyoruz. Bir önceki yıla göre eksiklerimizi daha fazla tamamlamış olmak durumundayız” açıklamasını yaptı.

“Barolar ve Avukatlar, Adalet Sisteminin Olmazsa Olmaz Unsurlarından Biridir”

Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse ise yaptığı konuşmasına, yargı şehitlerini anarak başlarken, “Yeni adli yılın, adalet arayışındaki her birey için umut ve yenilik getirmesini diliyorum. Barolar ve avukatlar, adalet sisteminin olmazsa olmaz unsurlarından biridir.  Savunma hakkı, demokratik bir toplumun teminatıdır ve avukatlar bu hakkın en güçlü savunucusudur” dedi.

Baroların Yeni Adli Yıl İçin Beklentilerini Açıkladı

Yeni adli yıla girerken avukatlığın birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Köse, yeni yılda baroların beklentilerini açıklayarak, “Diploma makinası haline gelen hukuk fakültesi sayısına ve kontenjanlarına önlem alınmalıdır, stajyer avukatların, Hakim Savcı Yardımcıları gibi devletten ücret alarak staj süreçlerini verimli geçirmeleri sağlanmalıdır, önleyici avukatlık modelinin geliştirilerek meslek alanlarını genişletecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Kamu avukatlarının özlük hakları mesleğin onuruna uygun olacak şekilde düzenlenmelidir. Bağlı çalışan avukatların hakları bakımından kanuni düzenlemeler yapılmalıdır. CMK Ücret Tarifesi mesleğin onuruna uygun olacak şekilde belirlenmelidir. Yargı faaliyetlerinde KDV oranı düşürülmeli, CMK ve Adli Yardım sisteminde ise tamamen kaldırılmalıdır. Avukatların yanı sıra hakim ve savcı meslektaşlarımızın da çalışma standartları ve özlük hakları iyileştirilmeli, hayat standartlarını yükseltecek tedbirler bir an önce alınmalıdır. Avukata dönük şiddet vakalarının önlenebilmesi ve caydırıcılık bakımından yasal düzenlemeler yapılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Adli yıl açılışında konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da yeni adliye yılın tüm adliye çalışanlarına hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Yükünüz ağır belki birçok meslekte hatalar düzeltilebilir ama adalet mekanizmasında yapılan hataların telafisi çok zor oluyor. Adaletin dağıtılması ve tesis edilmesi konusunda çok dikkatli çalışacağınıza inanıyorum, hepinize başarılar diliyorum” dedi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Aksaray İçin El Birliğiyle Çalışacağız”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Aksaray İçin El Birliğiy...

“Söz Verdiğimiz Gibi Projelerimizi Hayata Geçiriyoruz”Sonraki Haber

“Söz Verdiğimiz Gibi Projelerimizi Hayat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar