60 Kız Öğrenci İçin Hafızlık Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
60 Kız Öğrenci İçin Hafızlık Töreni Yapıldı
Aksaray Müftülüğü bünyesindeki Kız Hafızlık Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrenciler için hafızlık taç giyme töreni düzenlendi. 

 Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen hafızlık taç giyme töreninde, Kız Hafızlık Kur’an kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi.

“Kur’an-ı Kerim’i Ezberlemek, Hafızlığın İlk ve En Zor Aşamasıdır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tören, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Törende konuşma yapan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, hafızlığın gönül işi ve Kur’an-ı Kerim sevgisini iliklerine kadar hissetmek olduğuna vurgu yaparken, ilk hafızın Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Onun için, hafızlık, ülkemizin de içinde bulunduğu İslam Dünyasında daima önemsenmiş hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, hafızlığın ilk ve en zor aşamasıdır. Şükürler olsun ki; kızlarımız bunu başarmışlar. Kendileri yürekten tebrik ediyorum” dedi.

“Geleceğimizi Kadınlar İnşa Edecektir”

Hafız olmak kadar, onu muhafaza edebilmenin de büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu,  “Zira hafızlık, vahyi satırdan sadra aktarmaktır. Kur’an-ı Kerimin sadece lafzıyla değil, manasıyla da buluşmamız gerekiyor. Kur’an-ı Kerim bir hayat rehberidir. Onun ahlakı ile ahlaklanmak zorundayız. İşte o zaman, yaşayan birer Kur’an olabiliriz. Kızlarımızın hafız olması çok daha güzel ve anlamlıdır. Çünkü geleceğimizi kadınlarımız inşa edecektir. Kadın annedir, kadın ailedir, kadın medeniyettir, kadın cennet vesilesidir. Bakınız toplumların medeniliği erkeklerin değil, kadınların eğitim ve kültür seviyesi ile ölçülür. Bu nedenle Türk Kültürü ve İslam Medeniyetinde ihmal edilecek bir tek kadın bile olamaz, olmamalı. İslam dininin kadına verdiği değeri, onu getirmek istediği mertebeyi şüphesiz, en iyi bu topluluk bilir” ifadelerini kullandı.

60 Öğrenciye Hafızlık Taçları Takıldı, Hediyeler Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ve İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın konuşması sonrasında; Altıntaç Kur’an Kursundan 24, Hz. Hatice Kız Kur’an Kursundan 10, Fatımatüzzehra Kız Kur’an Kursundan 11, Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur’an kursundan 14 ve imam-hatip olan babasının yanında kendi imkanlarıyla hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavda başarılı olan 1 kız öğrenci olmak üzere 60 öğrenciye hafızlık taçları takıldı. 60 öğrenciye, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve törene katılan protokol üyeleri tarafından diploma ve hediyeleri takdim edildi.

Törene Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, birim amirleri, STK başkanları, öğrenci aileleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis Uygulamasından Kaçmaya Çalışınca Bin Pişman OlduÖnceki Haber

Polis Uygulamasından Kaçmaya Çalışınca B...

Hasta Yakını Konuk Evi Ve Külliyesi Projesi, Son Düzlüğe GirdiSonraki Haber

Hasta Yakını Konuk Evi Ve Külliyesi Proj...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar