54 Hafız Daha Mezun Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
54 Hafız Daha Mezun Oldu
Laleli Erkek Kuran Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 54 öğrenci Ulu Camide yapılan merasim ile icazetlerini aldı. Katılımın yoğun olduğu merasim, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

 2014 yılından bu yana Aksaray’da birçok hafız yetiştiren Laleli Erkek Hafızlık Kuran Kursu, yeni mezunlarını yolcu etti. Kursta hafızlık eğitimini tamamlayan 54 öğrenci, Ulu Camide Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın katılımıyla icazetlerini aldı.

"Katkısı Olan Kim Varsa Hepsinden Allah Razı Olsun"

İcazet merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç Dr. Burhan İşleyen, "Yüzyıllardır ayakta duran ulu bir tarihi mirasta, tarihi bir hadiseye şahitlik ediyoruz. Bu gençlerin, hafızlığını tamamlamalarında emeği geçen anne babalarından, hocalarından, imkân hazırlayan kurs görevlilerine, onlara sabırla eğitim verenlerden ve kendilerinden Cenab-ı Hak razı olsun. Bu kursların yürümesinde, ayakta durmasında, gençlerimizin yetiştirilmesinde emeği olan, duası olan, katkısı olan kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Allah, bizim için gönderdiği, indirdiği Kuran-ı Kerim’i doğru okumayı, güzel okumayı, doğru anlamayı ve güzelliklerini hayatımıza taşımayı her birimize nasip etsin" açıklamasını yaptı.

"Kuran’ın Ezberlendiği, Okunduğu Yere Rahmet Melekleri Gelir"

İl Müftüsü Veysel Işıldar açıklamalarda bulunarak, "Allah’ın kullarına, bu dünyada da ahirette de huzur ve mutluluk veren en güzel isim ve sıfatları hepimizin üzerine olsun. Ülkemizin, milletimizin, bütün İslam aleminin ve Müslümanların üzerine olsun. Filistin, Gazze, Türkmenistan ve dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun. Bugün yine bu güzel mabette çok güzel bir hafızlık merasimine şahitlik ediyoruz. Buradaki 54 tane hafızımız, Kuran’ın hafızı, Kuran’ı ezberleyen adaylar olarak aramıza katıldılar. Onlara, hocalarına, anne ve babalarına mübarek olsun. Bu evlatlarımız aynı zamanda ülkemizin, milletimizin, topraklarımızın da manevi muhafızlarıdır. Dolayısıyla biz kendimizi bu manada da güvende hissediyoruz. Çünkü Kuran’ın ezberlendiği, okunduğu yere rahmet melekleri gelir. Oraya Allah’ın hürmeti iner" sözlerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Hırsızlığı Karşılıksız BırakmadıÖnceki Haber

Emniyet Hırsızlığı Karşılıksız Bırakmadı

Siyah Beyazlılarda 4 Oyuncu Zorlu Maçta YokSonraki Haber

Siyah Beyazlılarda 4 Oyuncu Zorlu Maçta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar