280 Kadın Polis Adayı Mezun Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
280 Kadın Polis Adayı Mezun Oldu
Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM eğitimlerini tamamlayan 260 kadın polis adayı, mezun oldu. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mezunları tebrik ederek “Hilalin dalgalandığı her yerde sizler olacaksınız” dedi.

 Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimleri tamamlandı. Eğitim alan 280 kadın polis adayı, mezun oldu. Aksaray Kapalı Spor Salonu’nda 30. Dönem mezunları için düzenlenen tören, kadın polis adaylarının tören alanında yerlerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Her Biriniz Bir Bayrak, Hep Birlikte Kocaman Bir Vatansınız”

Törende açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, “Hilalin dalgalandığı her yerde sizler olacaksınız. Artık yeni sorumluluklarınız var. Sizler artık kanun insanlarısınız. Aziz milletimiz göreve atandığınız her yerde, sizleri de öz evlatları bilip, bağırlarına basacaklar. Buna emin olun. Şerefinizle giyeceğiniz ay yıldızlı üniformaların, her zaman ve her yerde, büyük bir saygı gördüğüne şahit olacaksınız. Bu meslek sizlere onurlu bir gelecek ve şerefli bir hazine bahşedecek. Gaffar Okkan, Fethi Sekin, Önder Güzel’lerin üniformalarını giyeceksiniz. Bu büyük şeref ve onurdur.  Milletimizin duasıyla sizlere güç ve cesaret verecek. Her biriniz bir bayrak, hep birlikte kocaman bir vatansınız” dedi.

15 Bin 146 Polis Memuru Mezun Oldu

Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay da konuşmasında, 1995 yılından bu yana hizmette olan okulun 14 bin 866 polis memuru mezun ettiğini ifade ederek, yeni dönem mezunları ile birlikte bu oranın 15 bin 146’ya yükseldiğini söyledi. 

Dönem birincisi Buket Özbilge’nin konuşması sonrasında, mezuniyet yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından ilk 5’e giren kadın polis adaylarına plaket ve hediyeleri takdim edildi. Tören; polis adaylarının selam verip ardından 10’dan geriye sayarak havaya kep atmaları ile sona erdi.

Törene; Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Polis Meslek Eğitim Merkezi’ne adı verilen Şehit Önder Güzel’in eşi Yeşim Güzel, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Tekin Açıkladı: Okullar Ne Zaman Başlayacak?Önceki Haber

Bakan Tekin Açıkladı: Okullar Ne Zaman B...

Evinden Çıkan 15 Yaşındaki Genç Kızdan Bir Daha Haber AlınamadıSonraki Haber

Evinden Çıkan 15 Yaşındaki Genç Kızdan B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar