“25 Milyon İnsan Sudan’da Yaşamına Devam Edebilmek İçin İnsani Yardıma Muhtaç”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“25 Milyon İnsan Sudan’da Yaşamına Devam Edebilmek İçin İnsani Yardıma Muhtaç”
Aksaray İHH, Sudan için acil yardım talebinde bulundu. Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, “İç çatışmaların etkilediği 25 milyon insan Sudan'da yaşamına devam edebilmek için insani yardıma muhtaç durumda” dedi.

 İHH Derneği Şube Başkanı Şenol Korkmaz, Sudan için yardım çağrısında bulundu. Savaştan dolayı Sudan’da 15 bin 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Korkmaz, bölgeye yardım ulaştırmayı sürdürdüklerini dile getirdi. 

“25 Milyon İnsan Sudan’da Yaşamına Devam Edebilmek İçin İnsani Yardıma Muhtaç”

Yaşanan çatışma sebebiyle temel gıda ve yaşam malzemelerine ihtiyaç olduğunu ifade eden Korkmaz, “Yaşanan kriz ve iç çatışmalar milyonlarca kişiyi etkilemeye devam ediyor. Siz de bağışınızla bir kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Burada yaşam koşulları çok zor. Yiyecek yok, tuvaletler de umumi olduğu için çok kirli. Su ihtiyaçlarını kamptaki bir kuyudan karşılıyorlar. Su gri, bulanık ve pis. Yaşamları çok zor, ama elimizden bir şey gelmiyor. İç çatışmaların etkilediği 25 milyon insan Sudan'da yaşamına devam edebilmek için insani yardıma muhtaç durumda” dedi.

“Bağışlarınız İçin Aksaray İHH ile İletişime Geçebilirler”

"Sudan Sağlık Bakanlığı'na göre 8 milyondan fazla insan yerinden edilirken, binlerce insan da hayatını kaybetti” diyen Korkmaz, “Güvenli bölgelere göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan gıda, su ve ilaç gibi temel yaşam ihtiyaçlarından mahrum durumda.

Yaşanan iç karışıklık, özellikle bazı kentlerde yoğun bir şekilde gıda, içme suyu ve barınma ihtiyacının bulunduğu Sudan’daki ihtiyaçları daha da artırdı. Çalışmaların ilk etabında; sivillere sıcak yemek ve gıda paketi dağıtımları yapıldı. Bağışlarınız için SUDAN yazıp 4072'ye SMS göndererek 130 TL bağışlayabilirsiniz veya Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile iletişime geçebilirler” ifadelerini kullandı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kadınlarımıza Yönelik Güçlü Destekler Vermeyi Sürdüreceğiz” Önceki Haber

“Kadınlarımıza Yönelik Güçlü Destekler V...

Emekli Vatandaş: "Oyumuzu Alıyorlar Tekme Vuruyorlar"Sonraki Haber

Emekli Vatandaş: "Oyumuzu Alıyorlar Tekm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar