24 Eylül’de Değişim İçin Yola Çıktılar, 5 Kasım’da Değiştirdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 Eylül’de Değişim İçin Yola Çıktılar, 5 Kasım’da Değiştirdiler
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Genel Kurulu'nda seçimin ikinci turunda 1368 genel kurul üyesinden, 812 oy alan Özgür Özel, partisinin 8. genel başkanı olarak seçildi.

"CHP Türkiye'deki Siyasi Partilere Demokrasi Dersi Vermiştir"

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Genel Kurulu'nda seçimin ikinci turunda 1368 genel kurul üyesinden, 812 oy alan Özgür Özel, partisinin 8. genel başkanı olarak seçildi.

CHP'nin 38. Genel Kurulu'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişimciler karşısında şanslı olduğunu iddia edenlerin yanı sıra değişimciler genel kurula soluk soluğa hazırlandı. Eylül ayı içerisinde yapılan Aksaray CHP 13. Olağan Kongresi'nden değişimciler büyük bir zaferle çıkarak, 8 değişimci üst kurul delegesini kongre sonunda seçti.

Aksaray 13. Olağan Kongresi çalışmalarında tavrını değişimcilerden yana koyan ve yoğun bir çalışma sergileyen bir önceki dönem CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki CHP İl Başkanı Avukat Bilal Özdemir, bir önceki dönem İl Başkanları Ramazan Koçak, Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, İl Başkan Yardımcısı Yasemin Turan, CHP İl Disiplin Kurulu üyesi Pelin Demir ve Eskil İlçe Başkanı Ali Güç kongreye katılım gösterdi.

8 üst kurul delegesi, hafta sonu Ankara'da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kongresi'nde oylarını değişimden yana kullanarak Özgür Özel'in Cumhuriyet Halk Partisi'nin 8. Genel Başkanı olmasına büyük katkı sağladı.

 

"Tüm Türkiye Parti İçi Demokrasi Nasıl Olur Yeniden Hatırladı"

CHP'nin 38. Genel Kurulu'nu ve Özgür Özer'in genel başkanlığını değerlendiren Üst Kurul Delegesi ve bir önceki CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, "Cumhuriyetimizle birlikte 100 yaşını kutlayan ülkemizin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Genel Kurulu, birçok siyasi partiye örnek olacak bir demokrasi şöleni ile sonuçlanmıştır. Tüm Türkiye ve siyasi partiler, parti içi demokrasi nasıl olur, kurultay nasıl yapılır, parti üyelerinin ve delegelerin kararlarını nasıl saygı duyulur yeniden hatırladı. Bugün diğer partilerin kurultaylarını hatırlayın, sessiz sedasız bu salona geldiler, tek aday ile 7-8 saatte koskoca bir kurultayı tamamlayıp gittiler" dedi.

 

"Başka Partilerde Burada Yaşanan Demokrasinin D'sini Göremezsiniz"

"Başka partilerde burada yaşanan demokrasinin d'sini göremezsiniz" diyen Ali Abbas Ertürk, "Değişim sürecini tüm ülkemiz Aksaray ve hepimiz çok yakından yaşadık. Çok zorlu bir süreçten geçtik. 24 Eylül'de Aksaray CHP 13. Olağan Kongresi'nde parti üyelerimiz kararını değişimden yana vermişlerdi. Değişen dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Bugün burada ülkemizin ikinci yüzyılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden başlayarak ülkemizdeki değişimi, güzelliği, heyecanı yeniden yaşayacağımıza inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen 8. Genel Başkanımız Özgür Özel'e başarılar diliyorum. Aksaray CHP İl örgütü olarak bugün burada, bu demokrasi şölenine katkıda bulunmak ve değişime destek olmaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz" ifadelerine yer verdi. Ali Abbas Ertürk, öte yandan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Aksaray örgütümüze ve seçmenimize söz verdiğimiz gibi oyumuzu değişimden yana kullandık" diyerek, oy kullanırken videosunu paylaştı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksarayspor Oynadı, Kastamonu Attı | İlk Yarı Sonucu 0-1Önceki Haber

Aksarayspor Oynadı, Kastamonu Attı | İlk...

Jandarma 1 Ayda Kaç Firarinin Yakalandığını Açıkladı!Sonraki Haber

Jandarma 1 Ayda Kaç Firarinin Yakalandığ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar