21 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
21 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ
Geylani Erkek Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 21 hafızlık öğrencisi için Ulu Cami’de “Hafızlık İcazet Merasimi” yapıldı.

 Merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken akabinde İl Müftüsü Veysel Işıldar programın açılış konuşmasını yaptı.

"Hafızlarımız Bizim Manevi Dua Ordumuzun Neferleridir"

İl Müftüsü Işıldar, “Salihler Şehri Aksaray’ımız hafızlara çok büyük kıymet veriyor. Hafızlarımız bizim manevi dua ordumuzun neferleridirler. Onların okudukları, ezberledikleri Kur’an ayetleri sebebiyle belki de nice musibetler önlenmiştir. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerine yer verdi.

DİB Başkanlık Müşaviri Fatih Kurt ise

“Hafızlık insanlık için büyük bir şeref ve ilim basamağının ilk adımıdır. Hafızlığın görevi Kur’an metnini ezberlemekle, okumakla bitmiyor. Onun ahkam ve ahlakını da hayatına yansıtmalıdır. Bu görev sadece hafızlarımızın değil, hepimizin görevidir. Zira Kur’an ayetleri bu hayatı tanzim etmek için gönderilen hükümleri ihtiva ediyor. Kur’an bir hayat kitabıdır" dedi.

Hediyeler Takdim Edildi

Ardından Hafız öğrencilerin yaptıkları kısa Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Fatih Kurt, hafızlar için dua etti. Yoğun katılımla edilen duaların ardından hafızlığını tamamlayan 21 öğrenci için “Hafızlık Belgesi ve Hediye” takdimine geçildi. Öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edilerek her öğrenciye iki adet çeyrek altın hediye edildi.

Yapılan program; DİB Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftümüz Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup  Kadri Perek, Geylani Hizmet Vakfı Kur’an Kursu Hamisi Hüseyin Avni Efendi, DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Başkanlık Vaizi Ömer Erden, Geylani Kur’an Kursu yönetici ve öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİLAL GÖKSUN, SULTANHANI KAYMAKAMLIĞINA ATANDIÖnceki Haber

BİLAL GÖKSUN, SULTANHANI KAYMAKAMLIĞINA...

ASÜ’LÜ PROF. DR. YILMAZ: "MESLEKİ LİSELER ÜLKENİN KARA GÜN DOSTUDUR”Sonraki Haber

ASÜ’LÜ PROF. DR. YILMAZ: "MESLEKİ LİSELE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar