
Google’a ekleyin, gündemi kaçırmayın
Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, haberlerimizi daha sık görün.Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehrin tam ortasında kalan TMO’ya ait siloları kaldırmak için başlattığı mücadeleyi kazandı. Tapu Müdürü Cemil Çamardıç, TMO’ya ait yerlerin tapusunu yeni sahibi olan Aksaray Belediyesi adına Başkan Yazgı’ya teslim etti.
Aksaray’ı daha modern ve marka şehir haline getirmeyi hedefleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehrin tam ortasında kalan TMO’ya ait siloları kaldırmak için başlattığı mücadeleyi kazandı. Başkan Yazgı 3 yıldır sürdürdüğü mücadele sonucunda TMO’ya ait yerlerin tapusunu alarak, bugüne kadar hiç kimsenin yapamadığı işi gerçekleştirdi. Başkan Yazgı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yerinin belediyeye devredilmesi için bir süre önce Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde protokol imzalamıştı. TMO tapularının belediyeye teslimi için Başkanlık makamında tapu teslim töreni düzenlendi. Törene Başkan Yazgı, Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı ile Aksaray Tapu Müdürü Cemil Çamardıç katıldı. Aksaray’a daha güzel hizmet yapmak için sürdürdükleri mücadeleyi kazanmanın mutluluğunu yaşayan Başkan Yazgı konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile İmzaladığımız protokol sonrasında TMO silolarının tapusunu almış bulunuyoruz. Bu işin başında 3 senelik bir çalışmamız ve gayretimiz var. Başkan yardımcımıza ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. TMO artık Aksaray Belediyemizin. Bizim daha önce yapmış olduğumuz çalışma ve görüşmelerde buranın şehrin içerisinde kaldığını farklı bir noktaya taşındığında daha iyi hizmet verebileceklerini, hem şehrin trafiğini rahatlatacağını hem de o bölgede yapacağımız güzel bir park çalışmasıyla Aksaray’ımızı yepyeni bir alana kavuşturacağımızı biz görüşmüştük. Bu görüşmeler çok şükür sonuçlandı ve bugün itibariyle de Tapu müdürümüzün tapularımızı getirmesiyle artık bu bölge resmen üzerindeki yapılarla beraber Aksaray belediyesinin oldu. Bu alan yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan. Bu alanın bir kısmı park alanı belediyeye ait olan bir alan. Geri kalan TMO ‘ya ait olan 2 tane parselimiz 6282 numaralı adada 1 ve 2 numaralı parseller toplamda 13 bin metrekare ölçüme sahip olan bu kısmı, tapu müdürümüzün tapularını bizlere sunması itibariyle de tamamen Aksaray Belediyesine geçmiş oldu. Biz inşallah en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Öncelikle siloları bulunduğu yerden kaldıracağız ve ardından verdiğimiz bir süre var. O süre sonucunda da inşallah lojmandaki o bölgede çalışan müdürler ve memurlar başka bir noktaya geçtikten sonra da oranın yıkımını gerçekleştirip, üzerine Selçuklu park adını verdiğimiz, halkımızın nefes alabileceği, bambaşka bir park projesi ile hizmetlerimize devam edeceğiz.
Buda seçim sürecinde vermiş olduğumuz bir sözdü Allaha hamd olsun bu süre içerisinde bunu da gerçekleştirmiş olacağız. Ben emeği geçen herkes teşekkür ediyorum ve Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Tapu Müdürü Cemil Çamardıç yaptığı konuşmada, “ Belediyenin çalışmalarında önemli bir yer teşkil eden TMO’ya ait ofis bölgesindeki yerlerin bu zamana kadar olan süreçte tapuların belediyeye devredilmesi konusunda bugün itibarıyla sonuca ulaşmış olduk. Sayın Belediye Başkanımıza sahip oldukları tapuları makamında teslim etmeye geldik. Hayırlı uğurlu olsun diyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadesini kullandı. Yapılan açıklamaların ardından, Tapu Müdürü Cemil Çamardıç TMO silolarının bulunduğu yerlerin tapusunu Aksaray belediyesi adına Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya teslim etti. Haber Merkezi
Üniversiteliler dikkat! GSB yurt başvuruları başladı
Azerbaycan'dan Türkiye'ye İsrail karşısında güçlü destek
Ağaçören’de keklikler doğaya salındı
“Bana ceza yazacak daha doğmadı” dedi ehliyetine el konuldu
Kültür Konağı yeniden ayağa kaldırılıyor
Kaymakam Göksun, Yeşiltömekliler ile helalleşti

Yorumlar (0)
Görüşünüzü paylaşarak sohbeti başlatan ilk kişi olun.