© Aksaray Portal 2021

Yaldır: Ortaköy Yolları 66 Yıllık Bir İlçeye Yakışmıyor

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan, Ortaköy'e yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Ortaköy ilçe merkezindeki yolların hali de Aksaray-Ortaköy yolu gibi içler acısı. Yollar köstebek yuvasına dönmüş, 66 yıllık bir ilçeye yakışmaz durumda" dedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, seçim öncesinde yaptığı gibi seçim sonrasında da Aksaray'ı karış karış gezerek önemli temaslarda bulunmaya devam ediyor. TBMM'nin kapanmasının ardından ilçe ziyaretlerine devam eden Yaldır, Sarıyahşi'nin ardından Ortaköy'e çıkarma yaptı.  

Kaymakamlık, esnaf ve sanatkârlar odası, çarşı esnafı, pazarcılar, vatandaşlar ve tekstil atölyesini ziyaret eden Turan Yaldır, hac ibadetini tamamlayıp Ortaköy’e dönen hacılara da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Ortaköy'deki ziyaretlerinin ardından ilçenin yaşadığı sorunları bir video çekerek dile getiren Turan Yaldır, Ortaköy'ün yollarının yapılması, Ortaköy Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanması, ilçeye 100 yataklı bir hastanenin kazandırılması gibi projelerin takipçisi olacağının bir kez daha sözünü verdi.

 

"Bu Yol Ortaköy'ümüze Yakışmadığı Gibi İlçemizin Gelişiminin Önünde Büyük Engeldir" 

Aksaray-Ortaköy yolu olmak üzere Ortaköy’ün yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına ve ihtiyaçlarına değinen Milletvekili Yaldır, göreve başlar başlamaz vatandaşın derdini dinlemek için yollara düştüğünü söyleyerek, "Sarıyahşi’den sonra şimdi de Ortaköy yolundayız. Tıpkı Sarıyahşi yolu gibi yol demeye bin şahit isteyen bir yoldayız. Bu yol Ortaköy’ümüze yakışmadığı gibi ilçemizin gelişiminin önünde büyük engeldir" ifadelerini kullandı. 

 

"Ortaköy Yolu Tamamlanana Kadar Takipçisi Olacağız" 

Hem tek şeritli hem bozuk hem de çağdışı güvenlik standartlarına sahip olan bir yol olması nedeniyle her sene çok sayıda trafik kazası yaşandığını vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Yaldır, "Yaşanan can kayıplarının telafisi mümkün değildir. Ortaköy yolunu Gazi Meclisimizde verdiğimiz soru önergesi ile ve genel kurulda söz alarak gündeme getirdik. Bundan sonra da Ortaköy yolu tamamlanana kadar takipçisi olacağız. Bununla birlikte Ortaköy ilçe merkezindeki yolların hali de Aksaray-Ortaköy yolu gibi içler acısı. Yollar köstebek yuvasına dönmüş, 66 yıllık bir ilçeye yakışmaz durumda" dedi.

 

"Projelerin Her Platformda Takipçisi ve Savunucusu Olacağız" 

Ortaköy'ün yaşadığı sorunların hepsinin çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını, sorunların çözüm sürecini yakından takip edeceklerini dile getiren Yaldır, "Ortaköy’ün hakkını ve hukukunu savunan bir Milletvekiliniz olarak başta Ortaköy Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanması olmak üzere, Ortaköy’e yakışır 100 yataklı bir  devlet hastanesinin yapılması, Aksaray Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık bir fakültenin Ortaköy’e kazandırılması, Yunus Emre Türbesi’nin ve Ersele Yeraltı Şehri’nin turizme kazandırılması gibi projelerin TBMM başta olmak üzere her platformda takipçisi ve savunucusu olacağız" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER