Vücut Ağrılarını Kesmenin Yolu Bu 3 Besinden Geçiyor
SAĞLIKVücudunuzda sık sık ağrı sorunu yaşıyorsanız bunun birçok nedeni olabilir ancak en büyük nedenlerinden birisi de beslenmedir. Peki vücut ağrılarına hangi besinler iyi gelir? Diyetisyen Merve Yüksel açıkladı.
İnsan sağlığı egzersiz, beslenme gibi birçok unsurun bir araya gelmesiyle birlikte iyi yönde seyreder. Vücudunuzu hareketsiz bırakırsanız ya da beslenmenize dikkat etmezseniz, işin sonunda vücut ağrılarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Romatizmal ağrılar, migren, kas ve karın ağrılarını sık yaşayan biriyseniz o zaman beslenmenize daha da dikkat etmelisiniz.
Diyetisyen Merve Yüksel, vücut ağrılarının sağlıklı beslenmeyle bağlantılı olduğunu ifade ederek, vücudun doğru gıdayı almaması halinde ağrı ve acının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, ağrılara iyi gelebilecek besinleri tek tek açıkladı.
Vücut Ağrılarına İyi Genel 3 Besin
Ağrılara karşı zencefil, zerdeçal ve kabak çekirdeği önerisinde bulunan Diyetisyen Yüksel, bu 3 besinin ne işe yaradığını da açıkladı.
Zencefil
Zencefil, geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Zencefil kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır.
Zerdeçal
Araştırmalar romatoit artrit ve osteoartrit olan kişilerin curcumin maddesi içeren gıda takviyeleri aldıklarında daha rahat yürüyebildiklerini gösteriyor. Zerdeçalı karabiberle birlikte tüketmek emilimini artırır. Bu sebeple sözünü ettiğimiz baharatların karışımını yapıp, o şekilde kullanmanız çok daha etkili olacaktır.
Kabak Çekirdeği
Kabak çekirdeği, migren ağrılarına iyi gelen bir mineral olan magnezyumu bol ihtiva eder. Aynı zamanda osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye de yardımcı olur. Daha fazla magnezyum kaynağı için beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz. Haber : Dilek Eyüboğlu
İlginizi Çekebilir