© Aksaray Portal 2021

Vantilatör, Klimanın Tahtını Salladı

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarıyla birlikte iş yerlerinde ve evlerde serinlemeye çalışan vatandaşlar, ekonomik nedenlerden dolayı klima alamazken bu durum vantilatör satışlarını patlattı.

 Aksaray'da yaz aylarının mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte gölgede hissedilen sıcaklık zaman zaman 40 derecenin üzerine çıkıyor. Dayanılmaz bir hal alan sıcaklıklara karşı vatandaş, klimalardan ziyade daha çok vantilatöre yöneldi.

Ekonomik sıkıntılar ve artan fiyatlarla birlikte klima fiyatlarının yanına yaklaşılmadığını söyleyen Aksaraylılar, klimanın bir diğer alternatifi olan vantilatörlere ilgi gösteriyor. 

Vantilatör Satışları Arttı Klimaya İlgi Azaldı

Klima fiyatlarının yükselişine karşı nispeten daha ekonomik bir seçenek olan vantilatörün bu kadar fazla rağbet görmesi, esnafları mutlu ediyor. Her bütçeye göre ekonomik vantilatör bulunduğunu söyleyen esnaflar, masa vantilatöründen sanayi tipi ve orta ölçekli vantilatörlere kadar her çeşitten ürünün satıldığını belirtti. 

Esnafların dediğine göre, hava üfleyen değil aynı zamanda nem ve buhar üretme ünitesine sahip olan vantilatörler de klimaları aratmıyor.

“Klima Fiyatları Yüksek, Yüksek Enerji Kullanımından Dolayı Vatandaşlar Vantilatöre Yöneldi”

Vatandaşların vantilatörü gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirten esnaf, “Her bütçeye göre vantilatör var. Bugün en büyük sanayi tipi denilen vantilatörünün fiyatları 2000 TL'den başlıyor. Klimaların fiyatları yüksek, yüksek enerji kullanmalarından dolayı da vatandaşların vantilatöre yönelmesine neden oldu” dedi. 

“Rağbet Fiyatları Artırmadı, Fiyatlarımız Sabit”

Yüksek ilginin vantilatör fiyatlarının artmasına neden olmadığını da söyleyen esnaflar, “Fiyatlarımız sabit, Haziran ayından bu yana her bütçeye göre vantilatörümüz bulunmaktadır. Zaman zaman talep yoğunluğundan dolayı yaz içerisinde vantilatör satışlarında patlama yaşadık. Bazen yok sattığımız zamanlar da oldu ama şu an elimizde yeterince vantilatör bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Özel Haber: Harun Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER