© Aksaray Portal 2021

Vali Kumbuzoğlu: “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Kavuşmasında Büyük Emekleriniz Var”

Aksaray Valisi Mehmet Ail Kumbuzoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün önemine vurgu yapan bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin çok kutsal bir meslek icra ettiğini ifade eden Kumbuzoğlu, "İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten; ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran kutsal bir vazifenin neferlerisiniz" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün anlam ve önemine vurgu yapmak için Vali Kumbuzoğlu bir kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenlerin çok büyük kıymete sahip olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, şehit düşen öğretmenleri de anarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de es geçmedi.

 

"Toplumları Aydınlatan İrfan Ordusunun Neferi Kıymetli Öğretmenlerimiz"

Vali Kumbuzoğlu, "Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferi olan kıymetli öğretmenlerimiz;  Sizler, öğretmenlik mesleğini yerine getirirken aynı zamanda bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektesiniz. İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten; ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran kutsal bir vazifenin neferlerisiniz" dedi.

 

"Cumhuriyetimizin 100. Yılına Kavuşmasında Büyük Emekleriniz Var"

Her çocuğun öğretmenin yüreğinde yeşermeyi bekleyen bir tohum olduğunu, bu tohumun öğretmenlerle açılabileceğini ve aydınlanabileceğini ifade eden Kumbuzoğlu, "Çocuklarımızı; çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, sorumluluk sahibi, merhametli, güvenilir, adaletli, sabırlı, vicdanlı fertler olarak yetiştirmek için gece gündüz gayret sarf ediyorsunuz. Cumhuriyetimizin 100. yılına kavuşmasında büyük emekleriniz var. İkinci asrın Türkiye Yüzyılı olması sizlerin yetiştireceği aklı hür, fikri hür, irfanı hür gençlerimiz sayesinde olacak" ifadelerini kullandı.

 

"Al Bayrağın Gölgesinde Bir Harf Öğretmek İçin Ömrünü Adayanları Hiçbir Zaman Unutmayacağız"

"Ay yıldızlı al bayrağın olduğu her yerde siz varsınız" diyen Kumbuzoğlu, "Bayrağı göndere siz çekiyorsunuz. Bu uğurda sayısız canlar verdiniz. Şehit öğretmenlerimizi, al bayrağın gölgesinde bir harf öğretmek için ömrünü adayanları hiçbir zaman unutmayacağız. Aybüke’yi, Necmettin’i, Ayşenur’u… Ne de diğer binlercesini. Bu vesileyle, en sevdiği unvanıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve özlemle yad ediyorum. Şehit öğretmenlerimize, ebediyete irtihal edenlere Allah'tan rahmet, emekliye ayrılmış olanlara ve görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER