© Aksaray Portal 2021

Üçüncü Doz Aşı Sayesinde Şap Vakalarında Büyük Düşüş

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, Gıdada Yeni Dönem Toplantısı’nda açıklamalarda bulunarak, şap hastalığında uygulanan üçüncü doz aşılamayla vaka sayısında gerileme olduğunu açıkladı. 

 Tarım ve hayvancılık açısından Türkiye genelinde önde gelen illerin başında bulunan Aksaray’da, şap hastalığının önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Hayvan sağlığını ciddi oranda etkileyen ve dolayısıyla hayvancılık için de risk teşkil eden şap hastalığına karşı, üçüncü doz aşılama uygulanarak, vaka sayısının azaltılması sağlandı. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Güvenilir Gıdada Yeni Dönem Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, hayvancılık konusunda yapılan çalışmalara yer verildi. 

“3 Milyon Doz Kuduz Aşısını İnsan Yaşamının Bulunmadığı Alanlara Havadan Dağıttık”

Yapılan açıklamalara göre, şap hastalığına karşı uygulanan üçüncü doz aşılamayla vaka sayısında yüzde 79 oranında azalma tespit edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hayvan hareketliliğinde hastalıkların takibini ve azaltılmasını sağlamak için Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonları açtık.

Ari işletmelerde test süreçleriyle ilgili düzenlemeleri hayata geçirerek ari işletme olma konusunda kolaylıklar sağladık. Kesimhanelere izlenebilir kamera kurulmasını zorunlu hale getirmek için çalışmalar başlattık. Yaban hayatındaki kuduz vakaları ile mücadele kapsamında yılda ortalama 3 milyon doz kuduz aşısını insan yaşamının bulunmadığı alanlara havadan dağıttık” ifadelerine yer verildi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER