© Aksaray Portal 2021

Türkiye’de İlki Gerçekleştiren Başsavcı Osman Köse, Aksaray’a Atandı

HSK 2024 Ana Kararnamesi Adli Yargıda Yeni Atamalar gerçekleştirildi. Yapılan yeni atamayla birlikte Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Aksaray’a atandı. 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Ana Kararnamesi ile Aksaray, Bolu, Erzurum, Sivas, Tekirdağ, Kilis, Nevşehir, Bayburt, Bitlis, Iğdır ve Tunceli’yi ilgilendiren yeni atamalar yapıldı. Adli yargıda 4 bin 8, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının yeri değiştirildi. 

Adem Aydemir Erzurum’a, Osman Köse Aksaray’a

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken; Sakarya’da Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Osman Köse, yeni atama ile birlikte Aksaray’a atandı. Sakarya’da birçok önemli görevde yer aldığı bilinen Köse, şehrinde önemli başarılara imza atarken, Aksaray’da da önemli görevlerde rol almaya devam etmesi bekleniyor.

Osman Köse Kimdir? 

Türkiye’de darbecilere karşı ilk kez soruşturma başlatan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye özel bir izinle Başsavcı olarak atanan Osman Köse, Elazığ, İnegöl ve Sakarya gibi illerde de görev aldı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER