© Aksaray Portal 2021

Türk Dünyasından Bir Ganire Paşayeva Geçti

Hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül'de Bakü'de yoğun bakıma altına alınan Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, 48 yaşında hayatını kaybetti.

Aksaray'a 2 kez ziyarete gelen Türk dünyasının sevilen ismi Paşayeva'nın ölümü, tüm sevenlerini derin yasa boğdu. 

Türk dünyasının öne çıkan isimlerinden Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, hipotonik durum tanısı ile 24 Eylül'de yoğun bakıma alınmıştı. Tedavi gören Paşayeva, ne yazık ki 48 yaşında yaşamını kaybetti. Türk dünyası, Paşayeva'nın vefat haberi karşısında büyük üzüntü yaşadı.

 

Aksaray'ı da Ziyaret Etmişti

Paşayeva, 24 Temmuz 2017 tarihinde Fatih Mahallesi'nde bulunan Karabağ Parkı'nın açılışını yaparken, Aksaray'da birçok etkinliğe katılarak, Aksaray Üniversitesi'ni de ziyaret etmişti. Aksaray'ı ziyaret eden Ganire Paşayeva'nın Aksaray'da çok sağlam dostlukları bulunuyordu. Uluslararası platformlarda ateşli bir Türk savunucusu olan Azerbaycanlı Milletvekili Paşayeva, Türk dünyası üzerine birçok konuşma ve çalışmalarıyla tanınıyordu.

 

"Bizim Dinimiz Öldürün Deseydi, Sizi Çoktan Bitirmiştik" Sözü Hafızalara Kazındı

Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı, Milletvekili Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tavus şehrinde doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünden mezun olan Paşayeva, 1998'de televizyonculuk hayatına başladı. Birçok uluslararası platformda Türk dünyası ile ilgili çıkışlarıyla tanınan Paşayeva, "Bizim dinimiz öldürün deseydi, zaten sizi çoktan bitirmiştik" sözüyle ününü duyurmuş, Ermeni vekile verdiği tarihi ayarla yeniden gündem olmuştu. Haber : Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER