© Aksaray Portal 2021

Tüm Çalışanları İlgilendiriyor! Çalışma Saatleri Azalabilir

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK) çalışma saatleri, genel tatil ücretleri, esnek çalışma, haftalık ve yıllık izin gibi birçok konuda yeni düzenlemelerin yapılması yönünde karar alındı.

 Aksaray başta olmak üzere 81 ildeki çalışanları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK) çalışma saatlerinden izinlere kadar birçok konu konuşuldu.

Çalışma Saatleri Azaltılabilir

Toplantıda, çalışma biçimlerindeki ihtiyaçların tespitine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi modeller ele alınacak. Değişikliklerin yaşanması durumunda çalışma saatlerinde 5-8 saatlik bir azalma ve daha fazla boş zaman oluşturma mümkün olabilecek.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce yaptığı açıklamalar da dikkate alındığında, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin 40 saate, bazı meslek gruplarında ise 48 saat olan çalışma süresinin de 40 saate indirilmesi hedefleniyor. 

İş-Sosyal Yaşam Dengesi Kurulmak Hedefleniyor

Türkiye'de 30 milyonu aşkın çalışanı doğrudan ilgilendiren Türk İş Kanunu'nda kapsamlı bir değişiklik çalışması devam ediyor. Yeni düzenlemelerle iş dünyası gerekleri ve iş-özel hayat dengesi gözetilerek daha modern bir çalışma ortamı oluşturulması hedefleniyor. Bu değişiklikler, Aksaray'daki işçi ve işverenler için de yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.  Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, uzun saatler çalışanların iş-sosyal yaşam dengesini iyileştirebileceği ve daha verimli bir çalışma düzeni oluşturulabileceği düşünülüyor.

Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER