© Aksaray Portal 2021

Trafikte Kural İhlaline Geçit Yok!

Aksaray'da trafik düzeninin sağlanması ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince düzenlenen uygulamalarda yüzlerce araç denetlenirken, kural ihlali yapan araç sürücülerine cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte trafik düzeninin sağlanması ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla üç farklı noktada eşzamanlı uygulama gerçekleştirdi.

Aksaray genelinde sürücülerin trafik kurallarına daha duyarlı olabilmesi için yapılan uygulamada o aşık molla caddesi nde 92 cumhuriyet bulvarı nda 78 araç bankalar caddesi nde 151 araç ve sürücüsü denetlendi. Yapılan eşzamanlı uygulamalarda ehliyet ve ruhsat sorgusunun ardından araçların muayene ve sigortaları incelendi. POLCEP üzerinden yapılan denetimlerin yanı sıra emniyet kemeri ve cam filmi denetimi de yapıldı.

Cumhuriyet bulvarında yapılan denetimlerde durdurulan 78 aracın ikisine ceza işlem uygulandı. Ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilen bir sürücüye 8 bin 190 TL para cezası kesilirken, aynı noktada muayenesiz araç kullandığı tespit edilen bir sürücüye ise 951 TL idari para cezası kesildi. Yaklaşık 2 saat süren uygulamalar gün boyunca şehrin çeşitli noktalarında devam ettirildi.

 İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Trafik düzen ve güveninin sağlanması amacıyla yapmış olduğunuz denetim ve uygulamalar aralıksız sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER