© Aksaray Portal 2021

"Teşvik Ve Destekler Yatırımcıyı Büyütür"

<p>&nbsp;&Uuml;lkemizde teşvik ve hibelerin &ouml;zel sekt&ouml;r kurum ve kuruluşları i&ccedil;in yatırıma başlaması konusunda b&uuml;y&uuml;k &ouml;nem taşıdığını s&ouml;yleyen S.M. Mali M&uuml;şavir Mahmut Eser &quot;Firmalarımızın Ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve b&uuml;y&uuml;melerinde teşvik ve hibelerin b&uuml;y&uuml;k &ouml;nemi bulunmaktadır.</p>

Devlet destekleri veya yardımları gelişmekte olan ülkelerde iç ve dış piyasalarla rekabet edebilmesi yönünde yatırım oranının artırılmasında ve ihracatın yüksek seviyelere taşınmasında önemli bir yere sahip olmaktadır. Desteklerle büyüyen kurumların yeni yatırım kararlarında sermaye gücü kazandığından dolayı büyük yatırım yapmalarının hem önü açılmış olur hem de ekonomiye katkısı büyük oranda artacaktır” dedi.

“Teşvik Bölgesi Ve Bölge Destekleri Çok Önem Arz Etmekte”

Müteşebbislerin yatırım kararı verirken kâr amacıyla hareket etiklerini ve yatırımın kâr sağlayacağını düşündükleri zaman yatırım yaptıklarını dile getiren Eser; “Bu durum yatırımın yapılacağı il ve bölge açısından destek ve teşvikler açısından değerlendirilir. Bu değerlendirme eğer yatırım yapılması düşünülen bölge veya il saha yatırımının kârlılığını etkileyebilecek avantajlara sahipse, o tür bölgelere yatırım yapılması güç kazandırır. Özellikle bu kararlar teşvik bölgesi ve bölge destekleri açısından çok önem arz etmektedir. Girişimcilerin kararları üzerinde etkili olan teşvik avantajları yatırım kararlarında etkili olan devlet teşviklerinin faydaları, yatırımın maliyetini düşürür, finansman ihtiyacını düşürür, kârlılığı yüksek olmasını yönünde faydalar sağlar” diye konuştu.

Bu çerçevede baktığımızda Avrupa Birliği hibelerinin katma değer yaratan işletmeler için büyük önem taşımakla beraber çok büyük de fırsat olduğunu vurgulayan Mali Müşavir Eser; "İşletmeler bu desteklerden yararlanmak istiyorlar ancak nereden başlayacaklarını bilemiyorlar. Bu konuda da alacakları uzman ve profesyonel desteklerle çözüm kazandıracaklardır.

Kobilerin kalkınma planları ve kısa ve uzun vadeli programlar da öngörülen hedeflerinin, Avrupa Birliği norm ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak desteklenmeleri ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini gerçekleştirmede üretim, kurum kalite ve standartlarını artırmayla birlikte, istihdam yaratmak amacıyla hazırlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Devlet destekleri Hibe, Teşvik ve Kredileri girişimcilerin ve şirketlerin büyüme ivmelerini de değiştirmekle beraber ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER