© Aksaray Portal 2021

“Teknolojiye Hükmet, Sağlığını Yönet”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü için yayınlanan mesajda, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nün teması ‘teknolojiye hükmet, sağlığını yönet’ olarak belirlenmiştir” denildi.

 Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Dünya nüfusunun yüzde 10’unun yaşlı bireylerden oluştuğu ifade edilirken, yaşlı bireylerin günlük hayatını kolaylaştırmanın toplumun hayat kalitesini de güçlendirdiğine dikkat çekildi. 

“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nün Teması, ‘Teknolojiye Hükmet, Sağlığını Yönet’ Olarak Belirlenmiştir”

Teknolojik imkanlardan faydalanılarak günlük yaşamın kolaylaştırılmaya başlandığı ifade edilirken, “Yıllar içerisinde akıllı telefonların, bilgisayar ve internetin kullanımı bakımından, yaşlı bireyler dahil tüm yaş gruplarında önemli bir artış olduğu herkesin malumudur. Dolayısıyla, yaşlı bireyler tarafından dijital sağlık teknolojilerinin kullanımı, sağlık ihtiyaçlarının doğru karşılanması ve öz yönetimin desteklenmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız ve uzaktan sağlık hizmet sunumu gibi dijital sağlık çözümlerini geliştiren Bakanlığımız tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nün teması ‘teknolojiye hükmet, sağlığını yönet’ olarak belirlenmiştir” denildi. 

“Yaşlılarımızı Zararlı Yazılım ve Uygulamalardan Kaçınmaya Davet Ediyoruz”

Yaşlılar için yapılan açıklamada, “Bu vesile ile toplumumuzun emektarları olan yaşlılarımızı; sağlık ve hastalıklarla ilgili bilgileri güvenli internet sitelerinden almaya, zararlı yazılım ve uygulamalardan kaçınmaya, Bakanlığımızın WEB sayfası ve sosyal medya platformlarını takip etmeye, MHRS, e-Nabız gibi dijital sağlık çözümlerini kullanmaya, e-sağlık uygulamaları hakkında bilgi almak ve ‘çok yönlü yaşlı değerlendirmesi' yaptırmak üzere aile hekimlerini ziyaret etmeye davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yaşlı bireylerimize yönelik sağlık bilgilendirme çalışmaları kapsamında el broşürleri dağıtıldı. Bu broşürler, yaşlılarımızın sağlıkla ilgili önemli konular hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla hazırlandı. Özellikle, yaşlı bireylerin günlük hayatlarında dikkat etmeleri gereken sağlık önlemleri, düzenli kontrollerin önemi ve sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler içeren bu broşürlerle, toplumun bu kesimine yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliği artırılmaya çalışıldı” açıklamasında bulunuldu. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER