© Aksaray Portal 2021

Tasarruf Tedbirleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığına Uğramadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Nevşehir Kültür Yolu Festivali birbirinden ünlü sanatçıların konserleri ve etkinliklerle devam ederken, kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufta olduğu dönemde festival bütçesi de merak ediliyor. 

 3 Ağustos Cumartesi günü başlayan Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı Nevşehir oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin uluslararası marka değerlerine katkıda bulunmak üzere yapılan festivalde şu anki durak Nevşehir olurken, geçtiğimiz hafta içerisinde Kapadokya Üniversitesi Göreme’deki yerleşkelerde törenle başlayan festival devam ediyor.

Göreme’nin Toprak Yapısı Festival Alanında Zorluk Yaşatıyor

Festival kapsamı boyunca her akşam ünlü bir sanatçının sahne aldığı festivalde, devasa sahne ışık ve ses sistemleriyle gerçekleştirilen konserlerde birçok sanatçı sahne alırken, Göreme bölgesine has toprak yapısı, bölgedeki turizm acentalarının turistleri gezdirdikleri ATV ve festival alanına gelen araçların kaldırdığı toz bulutu sebebiyle, konserlerde görüş mesafesinde sıkıntılar yaşanıyor.

Festival kapsamında ücretsiz konserlere Aksaray başta olmak üzere çevre illerden birçok vatandaşın da gelmesiyle birlikte yoğun bir kalabalık oluşurken, yoğun toz ile birlikte çöp konteyneri ve tuvalet sayısının yetersizliğiyle oluşan kötü koku, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 

Festival 11 Ağustos’ta Son Bulacak

Festival, 11 Ağustos itibarı ile son bulacak. Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntı ve tasarruf tedbirleri kapsamında kamu, kurum ve kuruluşlarında birçok kısıtlama yapılırken, böylesine geniş çaplı festivallere ayrılan bütçe de merak konusu oldu. 

Tasarruf Döneminde, Festival Bütçeleri de Tasarruflu mu?

Vatandaşlar, festivalde sahne alan sanatçıların ne kadar ücret aldığını, organizasyon şirketlerine ne kadar ödendiğini merak ederken, tasarruf tedbirleriyle uyumlu olacak şekilde bir bütçe planlamasının yapılıp yapılmadığı da ayrı bir soru işareti oluşturuyor. 

Yapılan Kültür Yolu Festivali, Nevşehir ile birlikte 15 ilde 8 ay boyunca düzenlenecek. İllerin bütçesi göz önüne alındığında tasarruf tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu duruma nasıl baktığı da soru işaretlerine neden oldu.

Festival, Bölge Esnafına Katkı Sağlamadı

Bölge esnafı, yapılan festivalinin hiçbir katkısının olmadığını da dile getirerek, turizm sezonunun halihazırda kötü olduğunu, gelirlerin yarı yarıya düştüğünü ifade ederek, festivalin de bölge esnafına bir fayda sağlamadığına dikkat çekti. 

“Gelenler Yiyecekleri, İçeceklerini Hatta Taburelerini Yanında Getiriyor

Esnaflar, “Bölgemiz belki deniz turizmi değil ama bizim uzun bir turizm sezonumuz var. Maalesef bu sene turist yok. Düzenlenen festival, bölge esnafına en ufak bir katkı sağlamadığı gibi zarar da vermektedir. Festival bölgesine gelen vatandaşlar yanlarında kendi yiyecekleri, içeceklerini hatta taburelerini de getiriyorlar” dedi.

Festival Alanında Basın Mensuplarına Yer Yok

Diğer taraftan festival alanında basın mensuplarının çalışmasının engellenmesi de soru işaretlerine neden olurken, basın mensuplarının festival alanında kısıtlanmasının nedeni de merak ediliyor. Haber: Dilek Eyüboğlu 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER