© Aksaray Portal 2021

Şuursuzca Kirletiyoruz!

Hafta sonu tatilinde doğal güzelliği için Hasan Dağı'na giden piknikçiler, etrafı çöplüğe çevirdi.

 Aksaray’ın doğal güzelliklerinden Hasan Dağı, hafta sonu birçok vatandaşa dinlenme ve vakit geçirme imkânı sunuyor. Bölgeye piknik yapmaya gelenler, arkalarında büyük çöp yığınları bıraktı. Plastik şişeler, yiyecek ambalajları, kâğıt mendiller ve diğer atıklar, doğal güzelliklerin önüne geçerken, Aksaray Belediyesi ekipleri de bu yoğun kirliliği temizlemede yetersiz kalıyor.

Vatandaş Bu Kirliliğe Müsaade Etmemeli

Hasan Dağı’nın doğal güzelliği için pikniğe giden vatandaşlar, doğal güzelliğe adeta ihanet ederek, bıraktıkları çöplerle güzel manzaranın önüne geçiyor. Belediye ekipleri, bölgede sık sık temizlik yapsa da vatandaşların etrafa attığı çöpleri toplamaya yetişemiyor. Bu atıkların yanı sıra piknik alanındaki ahşap piknik masalarını kıranlar, ağaçlara zarar verenler de var. 

“Doğanın Korunması Hepimizin Sorumluluğu”

Bölgede yaşanan kirliliği fotoğraflayan bir vatandaş, etrafa çöp atanlara tepki göstererek, “Çevre bilincinin artırılması ve belediyenin daha etkin temizlik önlemleri alması, bu sorunun çözümü için önemli adımlar olacaktır. Halkın doğa bilinci konusunda eğitilmesi, piknik alanlarına daha fazla çöp kutusu yerleştirilmesi ve düzenli olarak temizlik yapılması, kirlilik sorununun önüne geçebilir. Ayrıca, doğaya zarar veren davranışlarda bulunan kişilere yönelik cezai yaptırımların uygulanması da caydırıcı bir önlem olabilir. Bu sorunun çözümü için hem belediyenin hem de vatandaşların daha duyarlı ve sorumlu davranması gerekiyor. Doğanın korunması, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“Hasan Dağı’nda Görüntü İçler Acısı Bir Hal Aldı”

“Piknik ve mesire alanlarında, bu hafta da değişen bir şey olmadı” diyen vatandaşlar, “Çevrede doğa konusunda yeterli duyarlılığa sahip olmayan insanlar yüzünden doğa her geçen gün kirlenmeye devam ederken Aksaray’da piknik yapılabilecek sayılı yerlerden biri olan Hasan Dağı’ndaki görüntü içler acısı bir hal aldı. Yine bildik manzaraları ortaya koyan sorumsuzlar yüzünden buralara gidemiyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER