Sokak Hayvanları Asü-Belediye İşbirliğiyle Rehabilite Ediliyor
AKSARAYAksaray Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ), sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda devam eden protokolü yeniledi.
. İlk olarak, iki yıl önce imzalanan protokol kapsamında Aksaray Belediyesi, Veteriner Fakültesi’nde bir klinik tefriş etmiş, ASÜ’de sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve işaretlenmesi çalışmalarını gerçekleştirmeye başlamıştı.
Çalışma, Üniversite-Şehir Kaynaşmasına da Vesile
Son derece verimli şekilde işleyen proje, ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen “Protokol Töreni” ile yenilendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, öteden beri üniversitelerin, içinde yaşadığı topluma, şehre, ülkeye neredeyse hiçbir katkı sağlamadan, halkla temas etmeden, kendi içinde bir takım çalışmalar yapan bir görüntü arz ettiğini ancak, artık durumun böyle olmadığını söyledi. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu gibi projelerin, üniversite-şehir kaynaşmasına olanak sağlayan işbirlikleri olduğunu dile getiren Şahin, “Bu noktada Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Uygulanan ve bundan sonra da devam edecek olan proje, aslında her iki kurumun da kazançlı çıktığı bir çalışmadır. Bu projeyle Belediyemiz hayvan rehabilitasyonu konusunda istediği kalıcı hizmete kavuşurken, Üniversitemiz de tam donanımlı bir kliniğe sahip oluyor ve öğrencilerine operasyon imkânı sağlıyor. Neticede hem Belediye hem de Üniversite, devlet çarkının unsurlarıdır ve bu kurumların kaynakları herkesin vergileriyle finanse edilmektedir. Bu işbirliği modeli, vergilerin daha etkin kullanımı anlamına da gelmektedir” dedi.
Üniversitemizle İşbirliği Projelerini Arttıracağız
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Üniversiteyle her alanda işbirliğine açık olduklarını ve işbirliği içinde yürütülen projelerin sayısını arttırmak istediklerini kaydetti. Daha önce ulaşım konusunda ASÜ’den destek aldıklarını anımsatan Başkan Yazgı, “Toplu taşıma araçlarının şoförleri üniversitemizde eğitim görmüş ve sertifika almıştı. Bunlara benzer çalışmaları önemsiyoruz, çünkü halkımıza verdiğimiz hizmetin kalitesi, bu gibi projelerle artıyor” dedi.
Hayvan rehabilitasyonu konusunun da, üzerinde önemle durdukları konuların başında geldiğine değinen Haluk Şahin Yazgı, “Pek çok sokak hayvanı var ve bunların kısırlaştırılması, topluma zararlı olabilecek hastalıklara karşı aşılanması çok önemli. Barınağımız şartlarında bu hizmetleri yapabiliriz ama üniversitemizdeki hocalarımız, akademik bakımdan çok daha profesyonel şekilde hizmet ürettikleri için, böyle bir desteğin daha doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi. Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik, bir yılda 500 sokak hayvanına operasyon yapıldığı söylerken, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar ise projenin hem Belediye, hem de ASÜ açısından kazanç olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Yazgı ve Rektör Şahin protokol metnini imzaladı. Haber: Bayram Aksu
İlginizi Çekebilir