© Aksaray Portal 2021

Şeytanın Bacağını Kırdık

TFF 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde temsilcimiz Motolux 68 Aksaray Belediyespor, kendi sahasında Somaspor'u konuk etti. Savunma olarak da hücum olarak da başarılı bir oyun sergileyen Aksarayspor, galibiyeti hanesine yazdırdı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 14. Hafta mücadelesinde Motolux 68 Aksaray Belediyespor, kendi evinde ligin orta sıralarında mücadele eden Somaspor'u ağırladı. Mutlak 3 puan parolası ile sahaya çıkan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, mağlubiyet serisini kırarak taraftarı önünde 3 puanı hanesine yazdırdı.

 

Rakip Takım Kendi Kalesine Gol Attı

Mücadelenin ilk 45 dakikasının başlamasıyla birlikte rakibine karşı üstünlük kurma çabası içerisinde olan siyah beyazlı ekibin yakaladığı ilk pozisyonunda, Somasporlu defans oyuncusu Enes Tayfun, 2. dakikada ceza sahası içerisine gelen topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi.

Karşılaşmanın 2. dakikasında erken gelen golle siyah beyazlı temsilcimiz öne geçti. Galibiyet için konuk ekip üzerinde baskılarını artıran siyah beyazlı futbolcular, ilk yarıda farkı açmak için kontratak bir futbol oyunu sergilese de yakaladıkları net gol pozisyonlarından yararlanamadı. İlk yarının sonuna 2 dakikalık uzatma süresi eklenirken sonuç değişmedi. Siyah beyazlı ekip ilk yarıda soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle döndü.

 

İkinci Yarı da Golle Başladı

İkinci yarının başlamasıyla birlikte siyah beyazlı temsilcimiz gol buldu. Sağ taraftan kontratakla topu önünde bulan 68 Aksaray Belediyesporlu oyuncu Yasin Abdioğlu, 47. dakikada Soma deplasmanının bir anlık hatasından faydalanarak meşin yuvarlağı rakip takım filelerine gönderdi. (Dk 47 2-0)

Dakika 66'yı gösterirken Somaspor'dan temsilcimizin kalesine etkisiz bir vuruş gelirken, kaleci Emre Satılmış rahatlıkla topu yakalayarak pozisyonu bertaraf etmeyi başardı.

Gelen ikinci golle birlikte siyah beyazlı ekip rakip takım sahasında etkisini artırma odaklı bir oyun sergiledi. Topu ayakta tutma konusunda siyah beyazlı ekip daha üstün bir oyun sergilerken, Somaspor dakikalar ilerledikçe kanatları kullanarak gol elde etmeye çabaladı. Ancak Aksarayspor defansı iyice kapanarak adeta kalesinin önüne set çekti.

Dakikalar 71'de Osman Koçak çok iyi bir pozisyon elde ederek rakip sahada gol aradı. Ancak vurduğu şut sağ kale direğinin hemen yanından dışarı çıktı.

Dakika 73'te Recep Türköz yerini Fatih Somuncu'ya bırakırken, Alpay Aldemir de Ali Kuçik'in yerine oyuna dahil oldu. Dakika 75'te siyah beyazlı temsilcimiz rakip kalede çok tehlikeli bir pozisyon elde etse de skora çeviremedi. Dakika 81'de Serkan Gürses oyuna dahil olurken Doğan Ateş oyundan çıkan isim oldu.

 

Anlaşmazlık Rakip Takımı 10 Kişi Bıraktı

Dakika 83'te Yasin'den çıkan top üzerine hakemler arasında anlaşmazlık yaşandı. Abdioğlu bu karara tepki gösterirken ortalık karıştı. Rakip takım oyuncusu Yasin Yıldız ve kaleci Muharrem Tunay Meral de yan hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördü. Hakem oyunu durdururken kaleci Muharrem bir sarı kart daha alarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve rakip takım 10 kişiye düştü. Gelen itirazlar üzerine bir sarı kart da Somaspor teknik patronuna çıktı.

86. dakikada Dağılgan Stadyumu'nda ortam iyice gerildi. Hakem, Soma teknik heyetine uyarıda bulundu. Rakip takımda Kenan Fakılı oyundan çıkarken, oyuna Arda Ünal dahil olarak kaleye geçti. Ardından rakip takımda Ahmet Demirli oyundan alınarak Hüseyin Emir İkiz oyuna dahil oldu.

Siyah beyazlı temsilcimizde Abdussamed Karnuçu, dakika 89'da Atamer Bilgin'in yerine oyuna girerken, Efe Niyazi Kurtulmuş da Hakan Özkan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Maçın son dakikalarına 8 dakika uzatma eklendi. Uzatma dakikalarının sonunda Serkan Gürses etkili bir şut vurdu ancak gole çeviremedi. Maçın son dakikalarında skor değişmedi ve Aksaray Belediyespor 3 puanı, taraftarı önünde hanesine ekledi. Böylece üst üste gelen mağlubiyetler zinciri de kırılmış oldu. Maçın ardından taraftarla Aksaraysporlu oyuncular birlikte tezahürat yaparak, galibiyetin sevincini yaşadı.

Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 14. Hafta mücadelesindeki 10 puan olan mevcut durumunu 13 puana yükseltmeyi başardı. Haber : Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER