© Aksaray Portal 2021

“Sağlığın İçin Pedal Çevir”

Her sene 3 Haziran, Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Aksaray Sağlık Müdürlüğü, günün anlamı dolayısıyla bir yazılı açıklamada bulundu. 

 Dünya Bisiklet Günü, bisikletin kolay, uygun fiyatlı, temiz ve çevreye uygun, sürdürülebilir bir ulaşım aracı olarak faydalarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 3 Haziran’da kutlanıyor. 

“Bisiklet, Sağlık Açısından ve Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Çok Önemli”

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, “Sağlıklı yaşam becerilerini topluma kazandırma amacıyla fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, buna uygun çevre koşullarının sağlanması noktasında birçok faaliyet yaptıklarını, kanserle ve bağımlılıklarla mücadele etme becerisini topluma kazandırılmalıdır. Bisiklet yıllar önce keşfedilmiş, ekonomiye ve bütçeye en fazla fayda sağlayan bir araç, sağlık açısından ve çevre kirliliğini önlemek için de çok önemli” denildi.

“Bisiklet Sürmek, Tüm Vücut Kondisyonunuzu Geliştirmeye Yardım Eder”

Hareketsiz yaşamın birçok hastalığa sebep olduğuna değinilirken, “Bisiklet de bunun önüne geçmek için en büyük taşıt. Bisiklet kullanırken kalça ve karın kaslarımız hareket ediyor. Bu sporu günlük yaptığımızda kolesterol düşürerek kolesterolden, kalp ve diğer hastalıklarından bizi koruyor. Kardiyo türü olan bisiklet sürmek, kilo vermeye yardımcı olabilir. Bisiklet sürmenin kolesterol seviyesini dengeleme, dolaşım sistemini destekleme ve kalp hastalıklarını önleme gibi etkileri vardır. Bisiklet sürmenin kolesterol seviyesini dengeleme, dolaşım sistemini destekleme ve kalp hastalıklarını önleme gibi etkileri vardır. Özellikle karın ve bacak bölgesindeki kasların çalışıp güçlenmesini sağlayan bisiklet sürüşü, sırt ve bel ağrısı problemlerini önlemeye de yardımcı olur. Orta tempoda bisiklet sürmek, eklem sağlığınız üzerinde olumlu etkiler yaratır. Bisiklet sürmek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi ciğerlerin daha aktif çalışmasına da yardımcı olur. Bisiklet sürerken dengede kalmaya çalışmak, duruşunuzu ve tüm vücut kondisyonunuzu geliştirmeye yardım eder" ifadelerine yer verildi. Haber: Sedef Nazlı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER