© Aksaray Portal 2021

Rektör Arıbaş “Sağlık Okuryazarlığı Bilinci Artmalı”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) ev sahipliğinde “Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayı” düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. D r. Alpay Arıbaş’ın da katılım sağladığı çalıştayda, sağlık okuryazarlığı bilincinin arttırılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Yapılan programın açılışında ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş açıklamalarda bulundu. Sağlık alanının toplumun her katmanını yakından ilgilendirdiğini, bu kadar mühim bir konunun birçok ayrıntı içerdiğini ve dikkatle ele alınmasının şart olduğunu söyleyen Arıbaş, sağlık okuryazarlığının artmasının gerekliliğinden bahsetti.

 

"Sağlık Okuryazarlığı Bilinci Artmalı"

Arıbaş, "Sağlık çalışanları, politikalar, vatandaşlar, hizmet verilen mekânlar… Bunlar sistemsel işleyişin önemli parametreleri. Konunun tüm muhataplarının sağlık okuryazarlığı bilincini arttırması gerekiyor. Daha verimli bir işleyiş için bütüncül yaklaşımlar kıymet teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliğin çok önemli olduğunu söyleyen Arıbaş, organizasyona emek veren herkese teşekkürlerini sundu. Çalıştaya Kırşehir protokolünün yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Batyr Berdlkylchev de katılım gösterdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Orhan Koçak, Prof. Dr. Seçil Özkan, Prof. Dr. Toker Ergüder, Dr. İbrahim Uslu ve Dr. Mustafa Örnek, sağlık okuryazarlığı konusuyla ilgili saha çalışmaları, sosyal medya, sağlık davranışı ve uluslararası örgütler açısından sunum gerçekleştirdi.Sunumların tamamlanması sonrasında ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil panelistlere plaket takdim etti. Haber Bülteni

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER