© Aksaray Portal 2021

Rektör Arıbaş Açıkladı: İhtisaslaşma Projelerinde Yeni Bir Yol İzlenecek

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesinin 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma projelerinin teknik ve mühendislik ağırlıklı olacağını söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversitenin kalitesini artırma konusunda dikkatli şekilde çalıştıklarını, hem şehir genelinde hem de Ankara düzeyinde görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

 

"Patente Yönelik Ürünler Geliştirmek Amacındayız"

Yapılan görüşmelerin projeler ve desteklemeler ağırlıklı olduğunu ifade eden Arıbaş, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşmanın teknik ve mühendislik ağırlıklı olmasını hedeflediklerini belirterek, "Özellikle patente yönelik ürünler geliştirmek amacındayız. Kısa süre sonra tüm birimlerimizi kapsayan bir toplantı yapacağız. Tüm akademisyenlerimizin önerilerine, görüşlerine, fikirlerine ihtiyacımız var. El birliği içinde çalışacağız ve süreci öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, şehrimiz, sanayicimiz ve halkımız açısından daha verimli bir noktaya getireceğiz. Sizlerin geri dönüşleri bizlere yol gösteriyor. Birlikte ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"Teknopark'ın Çalışır Hale Gelmesi İçin Gayret Gösteriyoruz"

Göreve gelmesinden itibaren 2,5 aylık süreçte yapılan planlamalara ve çalışmalara da değinen Arıbaş, "Teknopark konusu çok önemliydi ve hemen gündemimize aldık. Kısa süre sonra Teknopark'ın çalışır hale gelmesi için gayret gösteriyoruz. Tıp Fakültesi morfoloji binası için de girişimlerde bulunduk. Farklı yöntemlerle bu işi de belli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi kliniğini açmak adına bir ödenek ihtiyacımız vardı. Yaptığımız görüşmelerin ardından ödeneği çıkarttık. Hatta ihtiyaç duyulan bir görüntüleme cihazı için alım sürecine doğru ilerliyoruz. Kadro için de girişimlerimiz var. Bu kliniğin açılması kampüsümüze farklı bir hareketlilik getirecek" dedi. Konuşması sonrasında Arıbaş, akademisyenlerin sorunlarını dinlerken, görüşlerini de not aldı. Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Dekan Prof. Dr. Arzu Doğru’nun sunumunun sonrasında sona erdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER