© Aksaray Portal 2021

Polis, Dolandırıcılıklar Karşı Uyardı! Sakın Paylaşmayın

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, yeni dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı. Kişisel verilerin paylaşılmasına karşı dikkat edilmesi uyarısı yapan Emniyet birimleri, yeni yöntemi de anlattı.

 İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya dolandırıcılığı yapanların, yaşlı insanları hedef aldığını açıkladı. Emniyet biriminden yapılan açıklamada, vatandaşların kişisel verilerini kimseyle paylaşmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Kişisel Verileri Sakın Paylaşmayın

Kötü niyetli şahısların, ‘marketlerden hediye çeki kazandığı’ yönünde Facebook, Messenger ve/veya Instagram gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden ve cep telefonlarına gönderdikleri sahte kısa mesajlar (SMS) aracılığıyla özellikle yaşlı kesimi hedef alarak dolandırdıkları ve kendilerinden sahtekârlıkla para temin ettikleri tespit etti. 

Yapılan uyarıda, “Halkımızın ve özellikle yaşlı şahısların benzer mağduriyetleri yaşamaması adına, aile büyüklerimizin sahte market hediye mesajları konusunda uyarılması ve tanıdığı bir şahıs olsa bile emin olmadan cep telefonu, kimlik ve/veya kredi kartı bilgilerini sosyal medya uygulamaları ve kısa mesaj (SMS) üzerinden kimseyle paylaşmamaları önemle rica olunur” denildi. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER