© Aksaray Portal 2021

"Otizmli Çocuğu Darp Edenler En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı” 

Aksaray’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıfta okuyan bir öğrencinin darp edilmesinin ardından dernekler ayağa kalktı.

 Aksaray’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıf öğrenci Tahir E.’nin (12) darp edilmesinin ardından Beyaz Ay Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Görme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Yetim ve Engelli Derneği, Engelli Anneleri Derneği, Gönül Dostları Derneği ve Aksaray Otizm Dayanışma Derneği bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz gerçekleştirdi.  

“Çocuk Yüzde 90 Üzeri Ağır Engelli Bir Çocuktur” 

Aksaray’da meydana gelen olaya ilişkin olarak Başkan İnceöz, “Çocuk otizm ve zihinsel engelli konuşamayan yüzde 90 üzeri ağır engelli bir çocuktur. 12 yaşındadır. Polis okulunun arkasındaki Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıf öğrencisidir. 21.05.2024 Salı günü okulda bu hale getiriliyor. Bu fotoğraf oradaki çalışan başka bir hostes tarafından teneffüste çekiliyor. Akşamüzeri çocuğun velisine atılıyor. Çocuğun ailesi öğretmenlere sorduğunda bunun gözlerinden kaçmış olabileceğini teneffüste olabileceğini söylüyorlar. Çocuğa teneffüste bakan hostes ise sınıftan ders öğretmeninden teslim aldığında 12.40 gibi çocuğu bu şekilde teslim aldığını, 4. dersten çıkışta çocuğun suratının böyle olduğunu ifade ediyor” açıklamasında bulundu. 

“Sorumluların En Ağır Şekilde Cezalandırılmasını İstiyoruz” 

Şiddetin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden İnceöz, “Fotoğrafı çeken kişi saat 12.45’te okulun bahçesinde ok halinde bekletilirken bu fotoğrafı çektiğini belirtiyor aileye. Konuşamayan bir çocuktur, beden ve ruh olarak kendini savunamaz düzeydedir. Ağır darbe aldığından dolayı şoktadır. Fotoğrafta da bunlar çok nettir. Fotoğraf okulun bahçesinde 12.45’te çekilmiştir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır şu anda. Ama henüz bir sorumlu ortaya çıkmamış veya çıkarılmamıştır. Bir kişi dahi açığa bile alınmamıştır. Bu çocuktan sorumlu olanlar o okulun içerisindedir. Biz dernekler olarak tarafız. Vicdanların kabul etmediği bu ve benzeri olaylarda aile ve özel çocuklarımızın yanındayız. Aile şikâyetçi oldu. Gerek adli gerek idari sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Yaşanan olayın ardından adli sürecin başlatıldığı öğrenilirken, konuyla ilgili müfettişlerin Aksaray’a geldiği, araştırma yaparak raporlamalar yaptığı ve sürecin sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Haber: Kemal Onur Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER