© Aksaray Portal 2021

Okullarda Yeni Dönem Başlıyor!

İlkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, artık e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı,  ilkokul birinci sınıf ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin artık e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesi yönünde karar aldı. Konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması hususunda valiliklere yazı gönderildi.

Yeni Kurallar Bakanlık Tarafından Gönderildi

Gönderilen yazıda, “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir” denilirken, “Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir” ifadelerine yer verildi.

5. Sınıf Şubeleri E-Okul Üzerinden Belirlenecek

Alınan yeri kararla birlikte öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemler, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yönetmelik ve Yönerge hükümlerine azami özen gösterilerek yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık oluşmaması için valiliklerce tüm tedbirlerin alınması istendi.

Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER