© Aksaray Portal 2021

Okullarda Uyuşturucuyu Önlemek İçin Önemli Seminer

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray’da okul müdürü ve rehber öğretmenleriyle bir araya gelerek, uyuşturucuyla mücadele konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Seminerde, çocukların uyuşturucudan uzak kalması için neler yapılabileceği, böyle bir durumda ne yapmak gerektiği üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Alpay Arıbaş Aksaray’daki okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle bir araya gelerek, uyuşturucuya karşı bir seminer gerçekleştirdi.

Sözlerine, gençlerin eğitim öğretim dönemine başlamasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek başlayan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Ailelere büyük görevler düşüyor. Aile çok önemli ve kıymetli, özellikle çocuklarımızın okula gidiş geliş sürecinde trafik kazalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Servis konuları çok önemli, çocuklarımızın başına herhangi bir şey geldiği zaman bunun en büyük sorumluluğu bizlere düşüyor. Okul ve çevresindeki olaylardan bizler sorumlu oluyoruz. Bunun vicdani boyutu da var” dedi.

 

“Gençler Uyuşturucunun Sınavlardan Önce İyi Geldiği Söylenerek Kandırılıyor”

Uyuşturucu kullanımında büyük bir artış söz konusu olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Gençlerimiz, çocuklarımız bunu anlamadan bilmeden başlıyorlar ve zamanla bağımlılık haline geliyor. Bu bağımlılık hadisesi içki ve sigara gibi değil, uyuşturucu bambaşka ve tehlikeli bir şey. Elbette içki ve sigara da çok zararlı alışkanlıklar ama uyuşturucu çok çok farklı. İlk alındığı zaman anlamıyor çocuklarımız ve zamanla dozunu artırmaya başlıyor. Kullandığı zaman kendini çok ilginç hissediyor. Sınavlardan önce iyi geldiği söylenerek kandırılıyor. İyi yanları var deniyor, asla yok. Çocuklarımız bu şekilde kandırılıyor. Genç çocuklar tabii 12-13 yaşlarından itibaren başlıyor metamfetamin dediğimiz cam şeklinde çok tehlikeli uyuşturucular kullanılıyor. İlk etapta para bulamayıp annesini babasını sıkıştırıyor, onlardan da para bulamayınca sokak suçları ortaya çıkıyor. Hırsızlık ve benzeri suç olayları, annesini babasını yaralayan oluyor. Psikolojik dengesini kaybedince ruh bunalımına girince sevdiklerini öldürüyor. Buna hepimizin dur demesi gerekiyor, bu bir vicdani sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

 

“Biz Uyuşturucuyu Önlemek ve Bitirmek İstiyoruz”

Türkiye’nin uyuşturucu kullanan sayısı olarak son derece genişlemiş bir konuma doğru gittiğini ifade eden Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Doğruyu ve yanlışı ayırt etme kabiliyeti henüz gelişmemiş gençler, bu hedef kitle özellikle satıcıların odak noktası. Önce bedava sunulan,  ‘tadına bak erkek değil misin’ gibi sözlerle başlayan, ‘keyif alacaksın seni diri dinç tutacak derslerde daha iyi olmanı sağlayacak’ sözleri ve sonra bağımlı hale getirilerek ücret talep etme başlayacak. Gençlerimiz giderek daha ağır maddelere başlayarak aramaya başlıyor ve arama esnasında suça da başvuruyor. Önce anne babasından çalıyor sonra darp, yağma, hırsızlık gibi suçlara bulaşıyor ve evde kavgalar başlıyor. Aksaray için de çok ciddi bir durum. 586 uyuşturucu madde ticaretinden tutuklu kişi sayısı, bu bizim mücadelemizin ne kadar keskin ve hiç durmaksızın devam edeceğinin kanıtı. Biz uyuşturucuyu önlemek ve bitirmek istiyoruz” dedi.

 

“Evlatlarımıza Sahip Çıkalım”

Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ise uyuşturucu konusunda daha bilinçli olmak gerektiğini ifade ederek, “Uyuşturucu konusunda son zamanlarda çocuklarımızda gençlerimizde bir ölüm konusu yok. Bilinçlendirme faaliyetlerinde jandarmamız, teşkilatımız, gönüllülerimiz sağ olsun bu konuda çok fazla yol kat ettik. Bizim çocuğumuz uyuşturucuya bulaşmasa bile komşunun çocuğu bizim çocuğumuzdur o bulaştıysa o da bizim evladımızdır Evlatlarımıza sahip çıkalım. İnsanımız yaşasın ki devletimiz yaşasın. Gençlerimiz sorumlulukları konusunda bizler gibi değiller. Bizler gençlerimizin ellerinden tutmalıyız. Bir başkasının evladını kendi evladımız gibi görmeliyiz ayrım yapmadan onları sahiplenmeliyiz” açıklamasını yaptı.

 

“Uyuşturucu ile Mücadelemizde Eğitim Kurumlarının Bize Yardım Etmesi Gerekiyor”

Uyuşturucu ile mücadele konusunu çözmek için eğitimle bir arada çalışmayı arzuladıklarını ifade eden Aksaray İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, “Siz değerli öğretmenlerin de katılımlarıyla sorunları çözme noktasında ilerliyoruz ama bireysel olarak sorunları çözmek çok zor. Toplumsal olarak ilerlememiz ve uyuşturucu ile mücadelemizde eğitim kurumlarının bize yardım etmesi gerekiyor. Onlara gelen bilgi akışı, bize gelen bilgi akışından daha hızlı oluyor. Tabii biz üniformalı olduğumuzdan dolayı bize çekingen yaklaşıyorlar ama hocalarımıza daha sakin ve daha olumlu yaklaşabiliyorlar” dedi.

 

“Rehber Öğretmenlerimiz ve Annelerimiz Bizler İçin Çok Önemli”

Uyuşturucu kullanımının özentiyle başladığını ifade eden Aksaray Üniversitesi Rektörü Alpay Arıbaş, “Özentileri engellemek için rehber öğretmenlerimiz, annelerimiz bizler için çok önemli. Bu alışkanlıkların nasıl olduğu ve nasıl yakalanıldığı, yakalanıldığı zaman ne olduğu yavrularımıza gösterilmeli, anlatılmalı. Biz ASÜ olarak yavrularımıza bilgi verecek hocalarımızla iletişime her türlü hazırız ve bu alışkanlığa yakalanmış, bu girdaba girmiş ve temizlenme şansını elde etmiş insanları bizzat öğrencilerimizle buluşturarak çok etkili bir metot olacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER