© Aksaray Portal 2021

Milli Gururumuz ANKA, Aksaraylılarla Buluşacak

Bilim Festivali'nde Çelik Kanatlar yine büyüleyici bir gösteriye sahne olurken, milli gurur ANKA da bu yıl Aksaraylılarla bir araya gelecek.

 Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Aksaray Bilim Festivali, birçok bilim ve teknoloji standının yanı sıra birbirinden güzel nefes kesecek gösterilere de sahne olacak. Daha önce büyük beğeni kazanan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar, bu yıl da gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra milli teknoloji hamlesinin gurur kaynaklarından ANKA da Aksaraylılarla ilk kez buluşacak. 

“Yapmaya Çalıştığımız Şey Geleceğin Büyük Türkiye’sini İnşa Edecek Bir Nesil Oluşturmak”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bilim ve teknoloji meraklılarını Bilim Festivali’ne davet ederek bu yıl festivalin çok daha renkli geçeceğine vurgu yaptı ve “Aslında burada yapmaya çalıştığımız şey geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edecek milli ve yerli bir nesil oluşturmak. Özellikle çocuklarımızın bu ortamı paylaşmasından çok büyük bir mutluluk duyuyorum. 3 gün boyunca sürecek bilim festivalimiz pek çok gencimizin ve çocuğumuzun kendini keşfetmesini, bilimle ve teknoloji ile bağlantı kurmasına vesile olacak” dedi.

Her sene Bilim Festivali’nin kapsamını daha da genişlettiklerini ifade eden Dinçer, “Sadece Aksaray’daki değil Türkiye’nin tüm illerindeki vatandaşlarımızı 3’üncü Bilim Festivalimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ANKA İlk Kez Aksaraylılarla Buluşacak

Gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedefleri tespit ve teşhis edebilen, otomatik iniş kalkış dahil birçok uçuş yeteneğine sahip olan ANKA, bu yıl ilk kez Aksaray’da sergilenecek. ANKA, görev planına sadık kalarak bir uçuşu başından sonuna kadar kendi (yapay) zekâsıyla gerçekleştiren; bir kalkışta 24 saat gibi uzun bir süre havada kalan bir İnsansız Hava Aracı sistemi olarak tanımlanıyor.

Çelik Kanatlar Yine Büyüleyecek

Jandarma Havacılığı helikopter kullanmadaki tecrübe ve yeteneklerini Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Timi ile sergilemeye devam ediyor. Daha önce büyük beğeni kazanan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar, bu yıl da Aksaray semalarında Sikorsky S-70 Black Hawk helikopterleri ile gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Haber Bülteni

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER