© Aksaray Portal 2021

Milletvekili Yaldır: “Bu Projeler Yapılırsa, Aksaray'a Gelecek Yüzyılda Çağ Atlatır”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray'ın yüzyılını kurtaracak 3 önemli proje için çalışmaya başladıklarını ifade ederek, "Bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sık sık kürsüyü meşgul edip, bakanları sık sık ziyaret edip ilimizin problemlerini Meclis'in kürsüsünden gür bir sesle en net şekilde haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni yasama döneminin açılması ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Aksaray'ın gelecek yüzyılını değiştirecek 3 önemli proje için yoğun çalışmalara başlayan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, şehrin çehresini değiştirecek ve hem şehre hem de vatandaşlara büyük katkılar sağlayacak projeleri hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

 

"Aksaray'ın Sorunlarını Yüksek Sesle İlgili Makamlara İleteceğim"

Vekil Yaldır, "Seçim döneminde ve Meclis tatildeyken Aksaraylı hemşehrilerimize söz verdim. Her ne pahasına olursa olsun Aksaray'ın 100 yılını kurtaracak 3 önemli proje için elimden geleni yapacağım. Aksaray'ın sorunlarını yüksek sesle, ilgili makamlara ileteceğim" dedi.

 

"Yaz Dönemini Bir Vekilin Yaptığı Gibi Bir Sendikanın Lokalinde Okey Oynayarak Geçirmedik"

Meclis'in tatile girmesi ile birlikte Aksaray'da yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyleyen Milletvekili Yaldır, "Aksaray'ın birçok noktasında vatandaşımız ile birlikte olduk. Yaz dönemini yatarak ya da başka bir milletvekilinin yaptığı gibi bir sendikanın lokalinde okey oynayarak geçirmedik. Yaz döneminde ilçelerimizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek, sorunlarla ilgili projeler üreterek ve bu projeleri çektiğimiz videolarla bir arşiv oluşturarak geçirdik. Bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sık sık kürsüyü meşgul edip, bakanları sık sık ziyaret edip ilimizin problemlerini Meclis'in kürsüsünden gür bir sesle en net şekilde haykırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"Havalimanı İlimizin Ekonomisine Gelecek Yüzyılda Çağ Atlatır"

Aksaray'ın gelecek yüzyılını kurtaracak 3 tane önemli projenin hayata geçirilmesi gerektiğini de söyleyen Turan Yaldır, "Ulukışla Demiryolu ile Aksaray bir uluslararası sanayi kenti olabilir. Biz Marmara sanayisinin deprem riski az olan illere taşınması hususunda devletin gündemine Aksaray'ımızı getirip yeni organize sanayi alanlarının, yurt içinde yeni yatırımcıların Aksaray'ımıza gelmesi için bir kamuoyu oluşturacağız. Bu yatırımcıların gelebilmesi için demiryolu ve Aksaray havalimanının mutlaka hizmete girmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili Ulaştırma Bakanından randevu aldım. Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir illerinin tam ortasında uluslararası uçuş alabilen nakliye uçuşları yapabilen sanayiye destek olan bir havalimanı ilimizin ekonomisine gelecek yüzyılda çağ atlatır" açıklamasını yaptı.

 

"Aksaray'a Farklı Havzalardan Su Getirmemiz Gerekmektedir"

Aksaray'ın 5-10 yıl içerisinde tarıma dayalı ekonomisinin su kaynaklarının tükenmesi riskine karşı büyük tehlike altında olduğunu söyleyen Vekil Yaldır, "Devlet bütçesine en uygun şekilde mutlaka Aksaray'a farklı havzalardan su getirmemiz gerekmektedir. Yine Ortaköy yolunu Meclis'te ilk soru önergesi ile ülke gündemine taşıyan biz olduk" dedi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER