© Aksaray Portal 2021

"Milletimizin İhtiyaçlarına Cevap Verecek Yeni Oluşuma İhtiyaç Vardı”

Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulacak yeni partinin Aksaray istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

 İYİ Parti’den ayrılarak yeni parti kurma sürecine giren Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni partisinin Aksaray İstişare Toplantısı partinin Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Erel’in öncülüğünde gerçekleştirildi. 

İYİ Parti Aksaray İl Teşkilat kurucuları ve 28. Dönem İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Ali Karakuş, yeni kurulacak partinin il başkanı olarak tanıtıldı. Parti kuruluşu ve isminin, Cumhuriyeti’nin ilanının 101. yıldönümü olan 29 Ekim’de netleşeceği belirtildi. 

Yeni kurulacak olan partide Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Aksaray istişare toplantısını düzenleyen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 27. Dönem İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

Özel bir kafede düzenlenen istişare toplantısına AK Parti'de uzun yıllar siyaset yapmış ve partinin her kademesinde bulunmuş birçok isim ile MHP ve İYİ Parti'den tanınmış isimler de yoğun ilgi gösterdi.

“Seçmenlerimiz Bulundukları Siyasi Partide Mutlu Değiller”

Kamuoyunun aklında böyle bir partiye ihtiyaç olup olmadığına yönelik soru olduğunu belirten Erel, “Herkes mensup olduğu siyasi partiyi şöyle bir düşünsün, bir gözünün önüne getirsin. Bu partilerden ne derece mutlu olduğunu bir ölçsün. Ondan sonra bu partiye ihtiyaç var mı yok mu sorusunu öyle tartışalım. Ben biliyor ve sezinliyorum ki Türkiye'de her siyasi partiye oy veren seçmenlerimiz bulundukları siyasi partide mutlu değiller” dedi.

“Milletimizin İhtiyaçlarına Cevap Verecek Yeni Oluşuma İhtiyaç Vardır”

22 senedir Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin seçmenlerinin de CHP’ye oy veren seçmenlerin de MHP’nin ya da İYİ Parti’nin seçmenlerinin de mutlu olmadığını ifade eden Erel, “Bu kadar mutsuz bir toplumu ve bu kadar mutsuz bir seçmeni mutlu edecek, milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni oluşuma sanırım ki bir ihtiyaç vardı. Allah'ın izniyle sizlerin teveccühü ve duasıyla bu oluşumun başarıya ulaşacağına inancımız tamdır. Yaklaşık 150 gündür ülkenin dört bir yanında geziyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından bizlere takdirler, teklifler geliyor” ifadelerini kullandı.

“Kendimizi Savunmaktan Şucu Bucu Değiliz Demekten Yorulduk”

İYİ Parti’nin kurulma aşamasına da değinen Ayhan Erel, “Ya hocam ne gerek var böyle bir parti kurmanıza, bakın yakında sizi toplayacaklar içeriye atacaklar, uğraşmayın bu boş işlerle’ denildiğini o dönemde beraber yol yürüdüklerimiz gayet net bilirler. Biz kendimizi savunmaktan şucu bucu değiliz demekten yorulduk ama vatandaşımız bu suçlamaları bize atmaktan yorulmadı. İYİ Parti'deki FETÖ ve PKK suçlamalarının yorgunluğunu artık Yavuz Ağıralioğlu'nun önderliğinde kurulan partide atacağız. Vatandaşlarımızın bize böyle bir serzenişi ile karşılaşmadığımız gibi vatandaşlarımız bizlere ‘Yavuz Ağıralioğlu'nu ve sizleri yanlış tanımışız. 40 yıllık şu partideniz ama sizlere çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyoruz’ diyorlar” açıklamasını yaptı.

“Biz 85 Milyonun Partisiyiz, Ne Sağdayız Ne Soldayız”

Yavuz Ağıralioğlu’nun İYİ Parti’den ayrılırken ortaya bir duruş koyduğunu da vurgulayan Erel, “Yavuz Bey, ‘Türk milleti, kanlı terör örgütü PKK ile aynı kulvarda yürüyenlerle, Türkiye'de Kürtçe ikinci bir resmi dil olsun diyen, Türkiye'yi eyaletlere bölmeyi parti programına koyan, onlar her ne kadar dese de teröre bulaşmadık diye kamuoyunun bildiği terör örgütü ile ilişkisi olan diğer bir oluşuma teslim edilemez’ diyerek istifa ederek partisinden ayrıldı. Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'den ayrılmasının ardından başka partilerden milletvekilliği ya da bakanlık teklifi aldığı yönünde bizi çok telefon geldi. Oysaki Yavuz Bey’in hiçbir şekilde bu tür oluşumların içerisine girmediğini, duruşundan ve tutumundan hiçbir taviz vermediğini gören ve bu tür söylentileri çıkartanlar Yavuz Bey ile ilgili ‘Bu adam dik adammış, doğru adammış, bu adamın arkasından gidilir’ dedi. Çok şükür genç, vatan, millet sevdalısı bu hareketimizin başında bir arkadaşımız var. Hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Sokakta vatandaşlarımız bize neredesiniz merkez sağda mısınız solda mısınız gibi sorular soruyorlar. Bizim yerimiz doğrudan doğruya millettir. Biz 85 milyonun partisiyiz, ne merkez sağdayız ne merkez soldayız. Milletin derdine derman olacak en iyi siyasetçiyi aramak siyasi liderlerin boynunun borcudur. Biz siyasetçinin en iyisini arıyoruz. Mezhebi, etnik dünyası, inanç dünyası bizim için önemli değil. Ama bu arada ezanla, dini değerlerle, bayrakla, milli değerlerle ve Atatürk'le problemi olmayacak” dedi.

“Partinin Anketlerde Şimdiden Yüzde 15-16 Oy Oranı Var”

Ülke genelinde kendilerine büyük destek olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Urfa'sından Çanakkale'sine kadar ‘Başkanım makam mevki talebimiz yok, bu bir memleket meselesidir. Bu memleket meselesini omuzlamaya hazırız, size yük olmaya değil yük almaya geliyoruz’ diyen binlerce kıyıda köşede kalmış vatan evlatlarımız var. Biz bu partiyi kurarken siyasette çok yıpranmamış ve alanında liyakat sahibi, memleketin sorunlarını kendi imkanları ile çözecek bilgiye birikime yeteneğe tecrübeye sahip ama birilerinin elinden tutmadığı için bir köşede cevher olarak kalmış bu vatan evlatlarını memleketin hizmetine beraber sunmayı amaçlıyoruz. Türkiye bugün karanlığın en koyu anını yaşıyor ama onların gayret ve çabasıyla şafaklara birlikte çıkacak. Bunu görüyor ve inanıyoruz” derken, yeni kurulacak olan partinin anketlerde şu anda yüzde 15-16 bandında olduğunu iddia etti. 

“Bana Ne Veriyorlar’ Diye Düşünenlerle Değil, ‘Ben Vatanıma Ne Veririm’ Diyenlerle Yola Çıktık”

Sağ cenahta hem iktidar hem de muhalefet boşluğu olduğunu ifade eden Ayhan Erel, AK Parti'de 22 yıllık sürecin bir yorgunluğu olduğunu, bir heyecan kaybı olduğunu iddia ederek, “22 yıldır millete hizmet etmeye çalışan AK Parti'nin artık heybesinde millet için memlekete vereceği herhangi bir şey kalmadı. Dolayısıyla bu yorgun kadroların artık dinlenme zamanı geldi. Bu yorgun kadroların yerine kalbi bayrak vatan deyince duyguları başka bir türlü coşan biz, milletin emrindeyiz. Burada bulunup bana ne veriyorlar diye düşünenler değil ‘ben vatanıma milletime devletime Aksaray'a ne veririm’ diyenlerin oluşturacağı kadrolarla yola çıktık. Toplumun kalbinde taht kurmuş pırıl pırıl bir genel başkanımız var. Onun önderliğinde Türk milletini bu karanlık durumdan çıkartacağız. Milletimizin tartısına çıkacağız, milletimiz karar verecek ama daha partimiz kurulmadan şöyle bir baktığımızda vatandaşımızın teveccühü bize bayağı bir tartıda ağır çekeceğimizi göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

Erel’in konuşmasının ardından yeni kurulacak olan partinin Aksaray İl Başkanlığı görevine İYİ Parti’de daha önce görev yapan ve son genel seçimde milletvekili aday adayı olan Ali Karakuş’un getirildiği açıklandı. 

“Hiçbir Zaman Ben Demeyeceğim Biz Diyeceğim”

Aksaray’ın en sevilen iş insanı ve siyasetçisi Ali Karakuş yapmış olduğu konuşmada ise, “Uzun bir istişare süresi ardından bu kararı teşkilatımız ve arkadaşlarımız aldı. Kendilerine burada huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bilmenizi istiyorum ki ben hiçbir zaman ben demeyeceğim biz diyeceğim. Kısa sürede yönetimimizi oluşturacağız ve hep birlikte Aksaray sevdalıları ile birlikte çalışacağız. Buradan bir çağrım var, bizim yanımızda yöremizde bulunmak isteyen tüm Aksaray sevdalılarını da partimize davet ediyorum” açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER