Metamfetamin, Milli Güvenlik Meselesi Haline Geldi
GÜNDEMTürkiye genelinde yaygın hale gelen metamfetami’nin önüne geçmek ve zehir tacirleriyle mücadele kapsamında, Aksaray'da 14 ilin valisinin katılımıyla "Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Ülke genelinde özellikle gençler arasında üretimi ve bağımlılığı yaygınlaşan ve uyuşturucu maddeler arasında en tehlikesi olan metamfetamin ile topyekûn mücadele için sıkı şekilde çalışmalar başladı.
Bu kapsamda 14 ilin valisinin de katılımıyla Aksaray'da, "Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat valileri katılırken, toplantı 2 saat sürdü.
"Metamfetamin, Milli Güvenlik Meselesi Haline Geldi"
Metamfetamine karşı sıkı bir mücadele başlatıldığını ifade eden Kumbuzoğlu, "Bugün 14 ilin valisini, emniyet müdürlerini ve jandarma komutanlarını burada misafir ettik. Konumuz dünyanın ve Türkiye’mizin ve illerimizin baş belası metamfetamin uyuşturucu maddesi ile mücadele konusu üzerineydi. Malumunuz bu malzeme çok tehlikeli bir malzeme. Üretimi çok kolay, satılması çok kolay ve aynı zamanda etki oranı çok yüksek bir maddedir. Gençlerimiz bu uyuşturucu metamfetamine kapıldığı zaman tedavisi hakikaten çok zor, dolayısıyla diğer uyuşturucu maddelerden daha çok öne çıkmış. Hem kullanımı hem de yayılmasıyla ülkemizin milli güvenlik meselesi haline geldi" dedi.
"Gençlerimizi Korumak Ülke Olarak Anayasal Görev"
Bölge valileri olarak metamfetamine karşı mücadele için neler yapılabileceği konusunu konuşma amacıyla toplandıklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Burada bugün çok önemli bir toplantı yaptık. Yani bu uyuşturucu madde ile nasıl mücadele edebiliriz, gençlerimizi, çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz konusunda çok ciddi manada ortak tecrübeler sağladık. Netice olarak en önemlisi bu uyuşturucu maddeyi yakalamak ne kadar önemli ise, bu maddenin kullanımının önüne nasıl geçebiliriz bu unsur üzerinde daha çok durduk. Bu da okul-aile işbirliği, gençlerimizle çok iyi bir iletişim kurmak, üniversiteler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve öğretmenlerimizle toplumun her kademesi ile iç içe birlikte bunun zararlarını en iyi şekilde anlatarak, yani kullanımını azaltma yöntemleri üzerinde durduk. Çok verimli bir görüşme oldu. Özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi korumak gerçekten ülke olarak anayasal görev aslında. Özellikle bu uyuşturucu ağı konusunda bunun zararlarını deşifre etmek ve çocuklara anlatmak en önemli konular oldu" açıklamasında bulundu.
"Seferberlik Seviyesinde Topyekûn Bir Mücadele Gerekmektedir"
Gençlerin maddi ihtiyaçları kadar ruhani ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini vurgulayan Kumbuzoğlu, "Bizim eksik kaldığımız her alanda, o boşluğu doldurmak için köşe başlarında bekleyen fırsatçıların olduğunu biliyoruz. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz, gecelerini gündüzlerine katarak bu tehlikeye karşı büyük ve başarılı bir mücadele veriyorlar. Kendilerine minnettarız. Ancak bu mücadeleyi sadece güvenlik tedbirleri ile kazanamayız. Zira bu bir milli güvenlik meselesine doğru gitmektedir. Seferberlik seviyesinde topyekün bir mücadele gerekmektedir. Mücadelede etkili ve köklü sonuçlar alabilmemiz için vatandaşlarımızın bilinç ve farkındalık seviyelerini yükseltmek zorundayız. Onun için, altını çizerek ifade ediyorum; özellikle öğrenciler, veliler, rehber öğretmenler, okul müdürleri muhtarlar, STK temsilcileri, sağlık birimleri, din görevlileri, üniversite camiası ve öğrenci kulüpleri ile sürekli kontak halinde olmalıyız" dedi. Haber Bülteni
İlginizi Çekebilir