© Aksaray Portal 2021

Memurlara Ek Gelir! Ödemeler O Tarihte Başlıyor

Toplu sözleşme ikramiyesi ödemeleri yarından itibaren başlıyor. Milyonlarca memur, ikramiye hakkından yararlanacak.  Milyonlarca kamu görevlisi, toplu sözleşme ikramiyelerini dört gözle bekliyordu.

 

Sonunda beklenen haber geldi. Toplu sözleşme ikramiyesi ödemeleri, yarın itibarıyla başlıyor ve sendikalı tüm memurlar, aylık olarak 641 TL ek ödeme imkânına kavuşacak. 

15 Ağustos İtibariyle Başlıyor

Daha önce Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi hakkı, yapılan yasal düzenlemeyle yeniden gündeme geldi. Ödeme Miktarı ve Tarihi Sendikalı tüm memurlar, 15 Ağustos Perşembe günü itibariyle maaşlarla birlikte aylık olarak ikramiye ödemesi almaya başlayacak. 

Yapılan yeni düzenlemenin sendikal örgütlenmeye de fayda sağlayacağı düşünülürken, memurların yaşam şartlarının iyileşmesi için de önemli bir adım atılmış oldu.

“Maaşından Sendika Kesintisi Yapılan Bütün Memurlar Bundan Yararlanacak” 

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin sendikalı tüm memurlar için büyük bir kazanım olduğunun altını çizerek, “Bulunduğu hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine verilen bir düzenlemeydi. Koyulan hüküm ile birlikte yüzde 2'lik baraj kaldırıldı. Sendikalı olan maaşından sendika kesintisi yapılan bütün memurlar bundan yararlanacaktır” açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER