© Aksaray Portal 2021

MEB, Son Bir Yılda Onlarca Projeyi Hayata Geçirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında birçok yeniliği hayata geçirirken, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan da bu konuda değerlendirmelerde bulundu. 

 2023-2024 eğitim öğretim yılına, hayata geçirilen birçok yenilik damgasını vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, son bir sene içerisinde birçok yeni projeyi yürürlüğe koyarak, eğitimde kalite standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

“Sınıfta Kalma Geri Geldi”

Çağdaş dünyanın yanı sıra kültürel değerlerin de eğitim sisteminin bir parçası olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, “Bu anlayışla son bir yılda önemli projeler hayata geçirildi. Sınıfta kalma geri geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla Bakanlık, bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Ayrıca, öğrencilerin 50 ortalama ile sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya kademeli uygulanmak üzere son verildi” dedi.

“4 Ders ve Üzeri Zayıfı Olanlar Sınıf Tekrarı Yapacak”

Türkçe baraj puanının 70’e yükseltildiğini de hatırlatan Alpaslan, “Bu yıl ilk defa yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre, 9'uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler, artık sınıf tekrarı yapacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulandı, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek. Özürsüz yapılan her bir devamsızlık günü için öğrencilerin, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapmasına dönük uygulama hayata geçirildi” ifadelerini kullandı. Haber: Yakup Türk

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER