© Aksaray Portal 2021

"Lavanta Bahçesi Aksaray’ın Güzelliğine Güzellik Katıyoruz"

Aksaray Belediyesi Lavanta Bahçesi, yeni sezonda ziyaretçilerine görsel şölen sunmaya hazırlanıyor. Lavanta Bahçesi, bu yıl da binlerce insanın fotoğraf karesine eşlik edecek.

 Hem görsel güzelliği hem de kokusuyla şehrin yeni cazibe noktalarından birisi haline gelen Aksaray Belediyesi Lavanta Bahçesi, yeni sezonda ziyaretçilerini ağırlamak için hazırlanıyor. Şehri renklendirmek ve çiftçilere alternatif ürün çeşitliliği sunmak amacıyla Aksaray-Ankara karayolu üzerinde 20 bin metrekarelik tarım arazisinde oluşturduğu Lavanta Bahçesinde artık hazırlıklar son aşamaya geldi.

“Burada İnsana ve İnsan Ruhuna Dokunan Her Şey Bir Arada”

“Lavanta Bahçemizle Aksaray’ın güzelliğine güzellik katıyoruz” diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Burada huzur, estetik, doğal güzellikler var. Tarım var, turizm var. Kısaca burada insana ve insan ruhuna dokunan her şey bir arada. Burada hemşehrilerimiz, lavantanın büyüleyici kokusunu hissedecek, lavantaları ve buradaki eşsiz manzarayı hayranlıkla seyredip bu eşsiz manzaranın tadını çıkaracaklar. Tüm vatandaşlarımızı, muhteşem güzelliği ile gözlere, yaydığı kokularla ruhlara dokunan Lavanta Bahçesini görmeye, lavantanın büyülü dünyasını yaşamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavanta bitkisi, 1 m’ye kadar boylanabilen, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidir. Lavanta bitkisinin ekonomik olarak kullanılan kısmı çiçekleridir. Bitkinin çiçek ve çiçek saplarından elde edilen uçucu yağ, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağdan birisidir. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER