© Aksaray Portal 2021

Lastiği Patlayan Tır Facia Yarattı: 2 Can Kaybı 4 Yaralı

İstanbul'da lastiği patlayan bir TIR'ın aynı yöne giden cipe çarpması sonucu hayatını kaybeden Merve Çalışkan ve kızı Miyase Çalışkan, memleketleri Aksaray'da toprağa verildi. Kazada yaralanan diğer aile üyelerinin tedavileri ise sürüyor.

Kaza, 3 Ağustos'ta Sancaktepe Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikametinde meydana geldi. Seyir halindeyken ön lastiği patlayan İlyas Atçı yönetimindeki TIR, yolda zikzaklar çizip Ali Rıza Çalışkan'ın kullandığı içinde 5 kişilik gurbetçi ailenin bulunduğu Danimarka plakalı cipe çarptı. Kazanın etkisiyle cip, refüje savruldu. Kazada TIR şoförü İlyas Atçı ve cipte bulunan 5 kişi yaralandı. Cip sürücüsü Çalışkan kazanın etkisiyle araç içerisine sıkıştı. 

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan ve araç içerisinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda araçtan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yapmasının ardından yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

Tüm müdahalelere rağmen yaralı Merve Çalışkan ve kızı Miyasa Çalışkan hayatını kaybetti. Cip sürücüsü Ali Rıza Çalışkan ile kızları Gülbahar Çalışkan (12) ve Hatice Çalışkan'ın tedavileri ise devam ediyor.

 

Anne İle Kızı Toprağa Verildi 

Anne ve kızının cenazeleri, yakınları tarafından teslim alınarak memleketleri Aksaray'a getirildi. Somuncu Baba Külliyesi'ndeki cenazede yakınları gözyaşı döktü. Merve Çalışkan ile kızı Miyase Çalışkan, kılınan namazın ardından Ervah Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Ailenin kısa süre önce İstanbul'a geldiği, salı günü ailece Galatasaray Zalgiris Vilnius hazırlık maçını izledikleri ve pazartesi günü Aksaray'ın Ağzıkarahan köyünde akrabalarının düğününe katılmayı planladıkları öğrenildi. Haber: Derviş Mehmet Uslu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER