© Aksaray Portal 2021

Kurumların Dikkatine! Müracaatı Olmayan İnternet Siteleri Bu İlanları Yayınlayamaz

Konya Basın İlan Bölge Müdürü Mehmet Feramus Aydın, 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren Basın İlan Kurumu yönetmeliğine göre, BİK'e kayıtlı olmayan internet sitelerinin kamu kurum ve kuruluşlarının ilanlarını yayınlayamayacağını söyledi.

Konya Basın İlan Bölge Müdürü Mehmet Feramus Aydın ve Aksaray Karaman Sorumlusu Muhammed Aygümüş, Aksaray'da süreli yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri ile bir araya geldi.

Basın İlan Bölge Müdürü Mehmet Feramus Aydın ile bir araya gelen Aksaray'da yayın yapan gazete imtiyaz sahipleri ve yazı işleri müdürleri, yerel medyada yaşanan sorunlar ve çözümler başta olmak üzere 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren internet yasası ile ilgili birçok konuda görüş alışverişinde bulundu. Basın İlan Bölge Müdürü Aydın, 1 Nisan itibariyle geçerli olan internet yasasıyla birlikte Basın İlan Kurumu'na kayıtlı olmayan internet sitelerinin resmi kurum ve kuruluşlarının ilanlarını ve duyurularını yayınlayamayacağını, bu kurala rağmen yayın yapanların ve ilan verenlerin yasal işlemle cezalandırılacağını söyledi. 

 

"Kurumlar ve Yayınlayanlar Hakkında Yasal İşlem Yapılacaktır"

Aydın, "Basın İlan Kurumu'nun yönetmeliği açık ve nettir. Resmi ilan alan imtiyazlı gazeteler ve internet siteleri dışında farklı yöntemler ile kamu, kurum ve kuruluşları üzerinden ilan tanıtımı ve reklamlarının yapıldığını tespit ettiğimiz zaman, bu yayıncı mecralara reklam veren kurumlar ve yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

 

"Sadece BİK'ten Gelen Parayla Bu Çarkın Dönmeyeceğini Biliyoruz"

Yerel gazetelerin artan maliyetler karşısında büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Basın İlan Bölge Müdürü Aydın, "Yerel gazetelerin yok olmasını istemek gibi bir gayemiz yok ama yerel gazeteler de kendilerini yenileyecek. Bugün hepimiz sadece Basın İlan Kurumu'ndan gelen parayla bu çarkın dönmeyeceğini biliyoruz" dedi.

 

"Basın İlan Kurumu'na Kayıtlı Olmayan İnternet Siteleri Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlanlarını Yayınlayamaz"

1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren internet yasası ile birlikte ülke genelinde birçok yerel gazetenin internet haber siteleri üzerinden resmi ilan aldığını da söyleyen Aydın, "Aksaray'da şu an için bir internet haber sitesinin üçlü konsorsiyum ile resmi ilan almaya hak kazandığını görmekteyiz. İnternet yayıncılığı canlı bir organizmaya benzer, sürekli etkili haberlerle haber sitenizi beslemeniz gerekir. Yönetmelikte belirtilen tıklama oranı, sayfada kalma süresi, özgün haber, nitelikli içeriklerin devamı önemli. Bir ay çok iyi olabilirsiniz ama önümüzdeki ay bu performansı gösteremeyebilirsiniz.

Basın İlan Kurumu'nun yönetmelik maddelerinden herhangi birini yerine getiremezseniz resmi ilanlardan mahrum kalınır. Nitelikli içerik üreten güncel haberler çok önemli. Ayrıca 1 Nisan'dan itibaren Basın İlan Kurumu'na kayıt olmamış hiçbir internet sitesi, kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtım reklam ve resmi ilanlarını yayınlayamaz" ifadelerine yer verdi. 

 

"Yerel Gazetelerin Bize Destek Olmaları Gerekmektedir"

Basın İlan Kurumu ile yerel gazetelerin ortak paydalara sahip olduğunu belirten Aydın, "Amacımız ülke genelindeki yerel gazetelerimizi en iyi şartlarda ayakta tutabilmek. Tabii bu konuda da yerel gazete sahiplerinin ciddi anlamda kendilerini yenilemeleri ve bize destek olmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu. 

 

"Bize Destek Vermeleri Ziyadesiyle Memnun Etti"

Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantıda verimli görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Aksaray yerel gazete sahipleri, "Basın İlan Konya Bölge Müdürümüz Mehmet Feramus Aydın ve Aksaray Karaman Sorumlusu Muhammed Aygümüş'ün ziyaretlerinden ziyadesiyle memnun olduk. Basın İlan Kurumu'nun bizlere yardımcı olmaları ve destek vermeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti" değerlendirmesini yaptı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER